Tesla houdt vast aan Bitcoin ondanks sterke kwartaalcijfers

HHenk 20 juli 2023 09:17

Ondanks sterke kwartaalprestaties en een groeiende cryptomarkt, heeft Tesla ervoor gekozen om haar Bitcoin-investering te behouden. Dit wijst op een blijvend vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency, ondanks eerdere klimaatzorgen.

Tesla behoudt vertrouwen in Bitcoin

De relatie tussen Tesla en Bitcoin is altijd al een beetje een raadsel geweest. In 2021 kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin, om deze later niet meer te accepteren als betaalmiddel vanwege klimatologische zorgen. De afgelopen vier kwartalen heeft Tesla echter geen van haar Bitcoins verkocht, wat wijst op een blijvend vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency.

Positieve kwartaalcijfers leiden niet tot koersstijging

De kwartaalcijfers laten zien dat Tesla de afgelopen maanden beter heeft gepresteerd dan voorspeld. De winst per aandeel was 0,91 dollar, iets hoger dan de 0,90 dollar waar analisten op hadden ingezet. Ondanks deze resultaten reageerde het aandeel niet positief en viel het na-handel met 4,19 procent naar een koers van 279,07 dollar.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld, is er goed nieuws. Door een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen lezers een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de knop hieronder, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.