Tesla-aandelen onder druk door mogelijke productievermindering

HHenk 23 augustus 2023 15:49

Het aandeel van Tesla lijkt een flinke duik te nemen na een bericht dat de productie in Duitsland mogelijk zal verminderen. Dit nieuws heeft een impact op de markt, waarbij investeerders hun posiities heroverwegen.

Aandelen Tesla starten lager

Op woensdag 23 augustus 2023 leek het erop dat het aandeel Tesla een moeilijke dag tegemoet ging. Het leek er namelijk op dat het aandeel ruim 2% lager zou openen. Dit soort bewegingen op de aandelenmarkt kunnen een grote impact hebben op zowel het bedrijf zelf als de investeerders.

Een artikel van Business Insider lijkt de aanleiding te zijn voor de koersdruk op het aandeel Tesla. Het artikel, gebaseerd op interne documenten, beweert dat Tesla zijn productie in Duitsland terugschroeft. Deze vermindering in productie zou een directe impact kunnen hebben op het aantal beschikbare voertuigen en dus op de verkoopcijfers van het bedrijf.

Dalende productieaantallen

Volgens de gegevens van het artikel van Business Insider, produceerde Tesla in maart nog 5.000 exemplaren per week in Duitsland. Maar het productieaantal lijkt te zijn gedaald naar 4.350 exemplaren per week in juli en augustus. Dit is een aanzienlijke daling die wijst op mogelijke problemen in de productielijn of een bewuste keuze van het bedrijf om minder voertuigen te produceren.

Plannen voor verdere productievermindering

Daarbovenop suggereren de interne documenten dat er plannen zijn om de productie nog verder te verlagen. Hoewel de specifieke redenen hierachter onduidelijk blijven, toont het een trend die invloed kan hebben op de marktwaarde van het bedrijf. Investeerders en analisten zullen deze ontwikkelingen op de voet volgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.