Telegram's Toncoin schommelt in top 10: herstel of correctie?

CChristiaan 18 september 2023 16:22

De cryptomunt Toncoin van Telegram heeft een opmerkelijke ommekeer gemaakt in zijn prestaties. Na een lange periode van neerwaartse trend, heeft de munt onlangs weer enige winst geboekt. Echter, analisten geven aan dat er mogelijk een correctie aanstaande is.

Toncoin herstelt na waardeverlies

Toncoin, de cryptovaluta van Telegram, is na een lange periode van waardeverlies eindelijk weer op zijn voeten terechtgekomen. Sinds december vorig jaar heeft het project maar liefst 27% van zijn waarde verloren. Echter, recente ontwikkelingen laten zien dat de munt zijn spreekwoordelijke schwung terug heeft gekregen en nu het lokale hoogtepunt van 2,97 dollar nadert.

Correctie Toncoin op komst?

Ondanks de huidige stijging van TON, die de munt weer in de top 10 heeft gebracht, suggereren de Relative Strength Index (RSI) en de Elliott Wave Theory dat er een correctie op komst kan zijn. Hoewel dit gebaseerd is op technische analyse, moeten beleggers altijd rekening houden met onverwachte gebeurtenissen die de koers kunnen beïnvloeden.

Hoewel Toncoin een indrukwekkende stijging van 37,43% heeft laten zien in de afgelopen week, is er vandaag een daling van 1,52% geregistreerd. Dit is een interessante ontwikkeling, aangezien altcoins doorgaans goed presteren op dagen dat Bitcoin stijgt. Vandaag is dit echter niet het geval voor Toncoin.

Technische analyse voorspelt prijscorrectie Toncoin

Volgens technische analyse kan de munt na het bereiken van de top een correctie ondergaan. Dit zou de prijs van Toncoin kunnen terugbrengen naar een bereik van tussen 1,77 en 1,97 dollar. Dit zou vervolgens kunnen leiden tot een hertest van de lange-termijn neerwaartse weerstandslijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van cryptovaluta's, heeft Newsbit een speciale aanbieding in samenwerking met Bitvavo. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo kunnen profiteren van een gratis bonus van 10 euro en zullen geen handelskosten betalen over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.