Tegenstrijdige voorspellingen voor Bitcoin in de aanloop naar de halving

HHenk 10 augustus 2023 10:29

Analisten zijn sterk verdeeld over de voorspellingen voor Bitcoin in aanloop naar de halving van 2024. Tony The Bull verwacht een bullmarkt voor de halving, gevolgd door een zware bearmarkt, terwijl anderen zijn theorie betwijfelen.

Tony The Bull's opmerkelijke voorspelling

De bekende analist Tony The Bull heeft een opmerkelijke theorie over de toekomst van Bitcoin. In tegenstelling tot de meeste analisten, die een stijgende trend verwachten na de halving van 2024, voorspelt Tony The Bull een bullmarkt vóór de halving. Daarnaast is hij extreem bearish over de periode na de halving en verwacht hij de zwaarste bearmarkt ooit. Tony The Bull beschouwt zichzelf dan ook als de 'grootste bear in crypto' voor het komende jaar.

Mogelijke koersstijging voor de halving

Tony The Bull's theorie suggereert dat de Bitcoin koers nu al zou kunnen beginnen te stijgen, aangezien beleggers zich mogelijk massaal gaan voorbereiden op de halving. De verwachtingen zijn hoog, mede door invloeden zoals de aankomende Spot Bitcoin ETF van BlackRock en enkele andere grote partijen. Tony The Bull gelooft dat de piek van de cyclus zal komen wanneer niemand het verwacht, gevolgd door de meest heftige bearmarkt ooit.

Kritiek op Tony The Bull's theorie

Niet iedereen is het eens met de theorie van Tony The Bull. Analist Jason Pizzino geeft de voorspellingen van Tony The Bull bijvoorbeeld slechts 5% kans van slagen. Volgens Pizzino is een 'left translated cycle', waarin de bullrun al voor de halving start, zeer onwaarschijnlijk in 2023. Ook andere analisten uiten kritiek op de theorie.

Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat zelfs experts het niet altijd eens zijn over de mogelijke koersverloop van Bitcoin. Het is dus verstandig om niet volledig te vertrouwen op de voorspellingen van analisten, vooral als deze hun theorieën op sociale media platforms zoals Twitter publiceren. Zelf onderzoek doen en een gediversifieerde strategie volgen kan helpen om risico's te beperken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.