Ted Cruz bevestigt steun voor Bitcoin-mining in Texas

HHenk 10 september 2023 18:56

Senator Ted Cruz van Texas heeft op Fox News Radio zijn steun voor Bitcoin-mining uitgesproken, met het argument dat het bijdraagt aan de weerbaarheid van het Texaanse energienetwerk. Bitcoin-mining biedt Texas in tijden van crisis noodreservoirs van stroom.

Cruz ondersteunt Bitcoin-mining

In een recent interview op Fox News Radio, benadrukte de Texaanse senator Ted Cruz zijn steun voor Bitcoin-mining. Cruz is van mening dat deze industrie een positieve impact heeft op het stroomnet van zijn staat. Hij legt uit dat Bitcoin-miningmachines gemakkelijk kunnen worden uitgeschakeld in tijden van crisis, waardoor ze fungeren als 'noodreservoirs' van stroom.

Texas wordt momenteel geplaagd door extreem weer, wat het lokale elektriciteitsnetwerk van de staat onder druk zet. Vanwege de op een na warmste zomer ooit geregistreerd, moest het netwerk, dat stroom levert aan 25 miljoen Texanen, noodmaatregelen nemen. Deze omstandigheden hebben ook gevolgen voor Bitcoin-miningactiviteiten.

Bitcoin-mining draagt bij aan inkomsten tijdens crisis

Als gevolg van de genomen noodmaatregelen worden Bitcoin-miners geacht hun energieverbruik te beperken. Dit heeft echter niet alleen negatieve gevolgen. Het levert miljoenen dollars aan inkomsten op voor sommige mijnbouwbedrijven, dankzij de manier waarop hun energieaankoopovereenkomsten met het nutsbedrijf functioneren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.