Technische Analyse Suggereert Potentieel Herstel voor ASML

HHenk 4 augustus 2023 14:57

De aandelenprijs van ASML zit mogelijk in een herstelfase, volgens technisch analist Tom Nederhoff. Hij benadrukt dat het aandeel, na een terugval naar €625, op een belangrijk kantelpunt zit dat mogelijk naar hogere niveaus kan leiden.

Lauwe reactie op VS kredietverlaging

Hoewel Fitch de VS een kredietverlaging heeft gegeven, heeft dit niet tot een sterke reactie onder beleggers geleid. Integendeel, de AEX-herbeleggingsindex bevindt zich momenteel dichtbij zijn hoogste punt ooit, wat op een stabiele marktconditie wijst. Verder heeft het nieuws over de downgrade de dollar in waarde doen stijgen, wat een teken is van de veerkracht van de Amerikaanse economie.

Het huidige cijferseizoen is nog steeds aan de gang en grote bedrijven zoals Apple en Amazon hebben hun financiële resultaten gedeeld. Amazon heeft met name positief verrast met zijn sterke marge-ontwikkeling in het tweede kwartaal. Dit is een indicatie dat het bedrijf efficiënter is geworden en in staat is om meer winst te genereren uit zijn verkopen, wat heeft geleid tot een sterke stijging van het aandeel.

ASML op potentieel keerpunt

Volgens technisch analist Tom Nederhoff bevindt het aandeel van ASML zich op een potentieel keerpunt. Na een daling naar €625, ziet hij de huidige prijsniveaus als een mogelijk kantelpunt voor een stijging. Deze beweging wordt ondersteund door zowel de oplopende bodemlijn als het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Beleggers zouden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten moeten houden, aangezien een doorbraak onder de recente koersbodem op €603 het technische plaatje zou kunnen verslechteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.