Technische Analyse: Bitcoin doorbreekt weerstand en stijgt tot $34.700

CChristiaan 2 november 2023 20:48

Bitcoin heeft een sterke opmars achter de rug, de munt is door de weerstand van $35.000 gebroken en beweegt zich nu net onder deze prijs. Door technische analyse kunnen we de potentie voor toekomstige prijsbewegingen beter begrijpen.

Sterke opmars van Bitcoin

Bitcoin heeft onlangs een sterke opmars gemaakt, waarbij het door de weerstand van $35.000 heen is gebroken. Deze prijsstijging kwam nadat de munt was opgeschoven vanuit de vorige weerstand op $30.500. De munt is nu onder deze weerstand gaan bewegen, maar heeft deze gisteren uiteindelijk doorbroken. Dit is een significante gebeurtenis aangezien het een significante weerstand was die de munt al enkele maanden probeerde te breken.

Breken van de grijze zone veroorzaakt prijsstijging

Bij het doorbreken van de grijze zone, dat is de plek van de vorige weerstand, ondervond de koers een flinke impuls. Dit heeft de prijs van Bitcoin tot $35.000 geduwd waar het een nieuwe weerstand vormde. Het succesvol doorbreken van deze weerstand is een positief teken, omdat het aangeeft dat er nu kopers zijn op een niveau waar voorheen voornamelijk verkopers waren. Dit kan waarschijnlijk een verdere opwaartse beweging stimuleren.

Het is een normale gang van zaken voor een munt om eerdere hoogtepunten te testen en zich hierop af te zetten. Sterker nog, dit wordt gezien als een positief teken. Hierdoor ontstaan er kopers op een niveau waar voorheen overwegend verkopers waren. Echter, het is belangrijk dat de munt niet terugvalt onder de bovenste blauwe lijn, dit kan namelijk een zijwaartse beweging veroorzaken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.