Storing betaalplatform hindert creditcardbetalingen in Spanje

CChristiaan 18 november 2023 20:31

Een landelijke storing bij Redsys, het Spaanse betaalplatform voor virtuele betalingen, heeft zaterdag het doen van betalingen via creditcards en bankkaarten onmogelijk gemaakt. Ook betaalplatform Bizum werd getroffen.

Massale storing bij Redsys

Redsys, de Spaanse betaalservice voor virtuele betalingen, heeft te maken gehad met een grote storing die het gebruik van credit- en bankkaarten van Visa en Mastercard belemmerde. De storing heeft invloed gehad op een breed scala aan transacties, waardoor betalingen of inningen via deze kanalen tijdelijk onmogelijk waren.

Impact van de storing

Rond 13.10 uur op zaterdag werden talloze betaalmethoden getroffen door de storing, waaronder geldautomaten, pinautomaten en winkelbetalingen. Ook de mobiele app Bizum was niet gespaard. Veel gebruikers uitte hun frustraties en meldingen van het probleem op sociale media.

Overlast door storing op cruciaal moment

De timing van de storing veroorzaakte veel overlast, vooral voor winkels en horecabedrijven. Het incident vond plaats op zaterdag, net voor Black Friday - een van de hoogste consumptiedagen van het jaar. Dit leidde tot veel verwarring en frustratie onder zowel klanten als bedrijven.

Na ongeveer een uur uit de lucht te zijn geweest, bevestigde Redsys dat de storing was opgelost en dat alle getroffen kanalen weer normaal functioneerden. Dit betekende dat alle betalingen en inningen weer konden worden uitgevoerd zoals gebruikelijk.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.