Stille periode Bitcoin, een voorbode van grote beweging?

HHenk 6 augustus 2023 14:54

Het saaie koersverloop van Bitcoin zou wel eens een voorbode kunnen zijn voor een grotere beweging. Analisten, zoals TechDev, denken dat de huidige stilte op de markt een teken kan zijn van een aankomende aanzienlijke prijsschommeling.

Vlakke Bitcoin koers een teken van komende beweging

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen weken weinig opwindends heeft getoond, gelooft analist TechDev dat deze rustige periode wel eens een indicatie zou kunnen zijn voor een grotere beweging. Terwijl de koers vlak blijft handelen, blijft de kans op een significante prijsschommeling aanwezig. De kalme markt kan wel eens de stilte voor de storm zijn.

Bulls worstelen om Bitcoin terug te brengen boven $29.500

Sinds eind juli is de Bitcoin koers onder de $29.500 blijven hangen. Ondanks meerdere pogingen van de bulls om dit prijsniveau te heroveren, hebben ze tot nu toe geen succes gehad. Met weerstand bij $29.600 en een mogelijke ondersteuning bij $29.000 en $28.000, blijft de markt afwachten.

Op Coinbase, een van de grootste internationale cryptobeurzen, staat de Bitcoin prijs momenteel op $29.036. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de Bitcoin koers in euro 26.408. Deze cijfers laten zien dat ondanks de globale rust op de markt, de Bitcoin koers nog steeds redelijk stabiel blijft.

Lage volatiliteit Bitcoin kan leiden tot grote beweging

TechDev, een bekende analist, suggereert dat de huidige lage volatiliteit van de Bitcoin koers kan leiden tot een grotere beweging, vergelijkbaar met de recente ontwikkelingen in de S&P500. Op basis van zijn technische analyse van de markt, gelooft TechDev dat de rustige Bitcoin markt een voorbode kan zijn voor een aankomende bullish crossover.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.