Stijging Solana Bezittingen FTX: Mogelijke Terugbetaling Schuldeisers in Zicht

CChristiaan 18 december 2023 07:02

Na het faillissement in 2022, ziet de crypto-exchange FTX een aanzienlijke stijging in de waarde van haar Solana (SOL) bezittingen. De huidige ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor de terugbetaling van schuldeisers.

Stijging waarde Solana biedt hoop voor schuldeisers

FTX, ooit een van de grootste exchanges, verkeert sinds haar faillissement in zwaar weer. De situatie werd verergerd door de betrokkenheid van CEO Sam Bankman-Fried bij frauduleuze praktijken en onverantwoord beheer van klantengelden. De waardevermeerdering van de Solana-bezittingen van FTX kan nu echter een uitweg bieden voor de terugbetaling van schuldeisers.

Waardevermeerdering Solana-bezittingen FTX

Ten tijde van het faillissement in november 2022 werd de waarde van FTX's Solana-bezittingen geschat op ongeveer $1,67 miljard. Nu, meer dan een jaar later en na een aanzienlijke prijsstijging van SOL, is de waarde van deze bezittingen aanzienlijk toegenomen - met bijna 150% tot meer dan $4,1 miljard.

FTX kan schuldeisers mogelijk volledig terugbetalen

De aanzienlijke waardestijging van FTX's cryptobezittingen heeft ertoe geleid dat de failliete exchange in staat lijkt om schuldeisers volledig terug te betalen. Het is dan ook begrijpelijk dat schuldeisers massaal proberen hun geld terug te krijgen, uit angst dat een mogelijke koersdaling hun kans op terugbetaling kan verkleinen.

Thomas Braziel, CEO van 117 Partners en crypto-specialist, merkte op dat de markt voor claims nu roodgloeiend is. Deze opmerking onderstreept de toegenomen interesse en activiteit rondom de terugbetalingen door FTX.

Analisten zijn van mening dat de prijsstijging van de populaire cryptocurrency nog niet ten einde is. Er wordt aanzienlijke weerstand ervaren rond het prijsniveau van $80, maar er is potentieel voor een doorbraak op korte termijn. Het bereiken van een prijsniveau van $100 zou een belangrijk keerpunt kunnen betekenen voor de altcoin.

Exclusieve decemberdeal Bitvavo

Voor geïnteresseerden in de wereld van crypto heeft Bitvavo een speciale decemberaanbieding. Nieuwe klanten ontvangen een welkomstcadeau van 20 euro en betalen geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Een uitgelezen kans om Solana of een andere crypto te kopen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.