Stijging in het aantal mensen dat belastingaangifte mist

HHenk 4 augustus 2023 09:52

Het aantal mensen dat dit jaar geen belastingaangifte heeft gedaan is aanzienlijk gestegen volgens de Belastingdienst. De redenen voor het verzuim variëren en de Belastingdienst probeert de betrokkenen actief te bereiken.

Toename in belastingaangifte verzuim

Er is een aanzienlijke stijging in het aantal mensen dat hun belastingaangifte niet heeft ingediend. Volgens de Belastingdienst hebben dit jaar 197.000 mensen hun aangifte niet op tijd gedaan, in vergelijking met de 100.000 van vorig jaar.

Om de redenen voor het verzuim te achterhalen, neemt de Belastingdienst actief contact op met de betrokkenen via telefoon en sms. De algemene redenen die worden gegeven variëren van vergeten zijn tot geen tijd hebben.

Ondersteuning bij complexe belastingaangiften

Sommige mensen hebben specifieke problemen waardoor ze moeite hebben met de belastingaangifte. Deze omvatten situaties als een echtscheiding. De Belastingdienst biedt hulp door deze mensen uit te nodigen op kantoor om hen te helpen met de aangifte.

Als de aangifte niet op tijd wordt ingediend, schat de Belastingdienst het inkomen en legt een verzuimboete van 385 euro op. Dit is een laatste maatregel na eerdere herinneringsbrieven en minder vriendelijke aanmaningen.

Voortdurende inspanningen van de Belastingdienst

De Belastingdienst blijft actief degenen benaderen die hun aangifte nog niet hebben ingediend. Tot nu toe heeft 60% van de gecontacteerde mensen de aangifte ingediend of een afspraak gemaakt om dit te doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.