Stijgende Amerikaanse rente kan leiden tot nieuwe bitcoin bullmarkt, zegt Arthur Hayes

CChristiaan 4 oktober 2023 20:51

BitMEX oprichter Arthur Hayes stelt dat de stijgende Amerikaanse rente een bullmarkt voor bitcoin kan veroorzaken. Volgens hem zal de toenemende druk op de Amerikaanse economie leiden tot meer liquiditeit in het systeem, wat gunstig is voor bitcoin.

Stijgende rente mogelijk gunstig voor bitcoin

Arthur Hayes, oprichter van BitMEX, stelt in een reeks tweets dat de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties een nieuwe bullmarkt voor bitcoin kan veroorzaken. De rente, die recentelijk flink is gestegen, zet volgens Hayes druk op de Amerikaanse economie. De enige oplossing hiervoor is volgens hem het inzetten van de geldprinter, iets wat positief kan uitpakken voor bitcoin.

Centrale bank moet ingrijpen door hoge rente

Door de stijgende rentes worden banken en andere financiële instellingen onder druk gezet. De kosten van deze hoge rentes kunnen zij niet opbrengen, waardoor de centrale bank moet ingrijpen om de rente weer te verlagen. Dit creëert volgens Hayes een scenario waarin de centrale bank steeds meer liquiditeit in het systeem moet pompen om het draaiende te houden, wat gunstig kan zijn voor bitcoin.

Hayes is niet de enige die deze mening erop nahoudt. Zo lijkt ook Philip Swift, de ontwikkelaar van LookIntoBitcoin, het verhaal van Hayes te volgen. Volgens Swift zou een mogelijke interventie van de Federal Reserve om de obligatiemarkt te redden, de volgende bullmarkt voor bitcoin kunnen inluiden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.