Stevige koerswinsten ASMI en Adyen stuwen AEX

CChristiaan 23 augustus 2023 20:02

De AEX is woensdag hoger gesloten, mede dankzij de koerswinsten van ASMI en Adyen. Beleggers wachten nog op de kwartaalupdate van Nvidia en een toespraak van Jerome Powell.

AEX stijgt dankzij ASMI en Adyen

Ondanks enige economische onzekerheid, heeft de AEX een positieve dag achter de rug, met een stijging van 0,3 procent. Deze stijging werd voor een groot deel gestimuleerd door de bedrijven ASMI en Adyen, die beiden een sterke koerswinst behaalden. Dit bracht de AEX naar een eindstand van 740,73 punten.

Optimisme ondanks sombere economische indicatoren

Hoewel er diverse economische indicatoren waren die een somber beeld schetsten, zoals tegenvallende inkoopmanagersindices en een afnemend consumentenvertrouwen in de eurozone, bleef de stemming op de beurs verrassend opgewekt. Deskundigen wijzen erop dat deze 'belevingscijfers' vaak niet overeenkomen met de harde economische realiteit, die vaak weerbarstiger is dan verwacht.

Koersdoel Adyen gehalveerd, toch stijging

UBS halveerde het koersdoel voor Adyen, maar dit leek het fintechbedrijf niet te deren. Ondanks deze aanpassing, wist Adyen een koersstijging van 1,7 procent te realiseren, een teken dat het vertrouwen van beleggers nog altijd groot is.

Binnen de Midkap-index was er vooral goed nieuws voor Just Eat Takeaway. Het bedrijf realiseerde een koerswinst van 2,6 procent, waarmee het een van de sterkste stijgers binnen deze index was. Desalniettemin, zoals altijd met beleggen, is een goede prestatie in het verleden geen garantie voor de toekomst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.