Sterke winststijging voor ING dankzij daling voorzieningen slechte leningen

HHenk 3 augustus 2023 08:13

In het tweede kwartaal van 2023 heeft ING een significante winststijging gezien, voornamelijk door een daling in de voorzieningen voor slechte leningen. Ondanks economische en geopolitieke onzekerheden en aanhoudende inflatie, rapporteert de bank sterke resultaten.

Daling voorzieningen draagt bij aan winststijging

In het tweede kwartaal van 2023 heeft ING een flinke opwaartse beweging in de nettowinst behaald. Een belangrijke factor hierbij was de daling in de voorzieningen voor slechte leningen. Dit betekent dat de bank minder geld opzij heeft hoeven zetten voor mogelijke toekomstige verliezen door leningen die mogelijk niet terugbetaald worden. Deze trend heeft een positieve impact op de nettowinst van ING.

De huidige economische en geopolitieke omstandigheden vormen een uitdaging voor vele bedrijven, waaronder ING. Ondanks deze uitdagingen heeft de bank volgens CEO Steven van Rijswijk sterke resultaten kunnen leveren. Deze prestatie getuigt van de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de bank in deze moeilijke tijden.

Opmerkelijke winststijging voor ING

Met een nettowinst van 2,16 miljard euro in het tweede kwartaal van 2023 heeft ING de winst van 1,18 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar ruimschoots overtroffen. Deze winststijging is niet alleen positief voor de bank zelf, maar laat ook zien dat de bank in staat is om in uitdagende tijden te blijven groeien.

ING zet aandeleninkoopprogramma voort

ING blijft investeren in haar eigen aandelen. De bank heeft een aandeleninkoopprogramma lopen van 1,5 miljard euro dat doorloopt tot 18 oktober. Dit soort programma's worden vaak ingezet om het vertrouwen in het bedrijf te vergroten en om de aandeelprijs te stabiliseren of te laten stijgen.

Aandeelhouders van ING kunnen uitkijken naar een interim-dividend van 0,35 euro per aandeel. Het uitkeren van dividend is een manier voor bedrijven om winst te delen met hun aandeelhouders. Dit kan een positief signaal zijn over de financiële gezondheid van het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.