Sterke omzetstijging verwacht voor Besi in Q2 2023

HHenk 25 juli 2023 16:02

Analisten voorspellen een significante omzetgroei voor BE Semiconductor Industries (Besi) in het tweede kwartaal van 2023. De halfgeleider-toeleverancier uit Duiven zou conform de eigen voorspellingen presteren.

Besi verwacht sterke omzetgroei

BE Semiconductor Industries, beter bekend als Besi, een Duivense halfgeleider-toeleverancier, wordt verwacht een aanzienlijke omzetgroei te realiseren in het tweede kwartaal van 2023. Dit komt overeen met hun eerder uitgesproken voorspellingen. Volgens analisten, die door ABM Financial News zijn ondervraagd, zou deze groei in dubbele cijfers kunnen uitvallen.

Prognose voor Q2 2023

Voor het tweede kwartaal van 2023 verwacht Besi een omzetgroei van 15 tot 25 procent in vergelijking met de 133,4 miljoen euro die in het eerste kwartaal werd gerealiseerd. Daarnaast verwacht het bedrijf dat de marge tussen 62 en 64 procent zal liggen, een vergelijkbare marge als die van het eerste kwartaal, die op 64,2 procent lag.

Tijdens een recente beleggersdag van Besi bleek dat het bedrijf wat voorzichtiger was over de timing en adoptie van hybrid bonding, een techniek om zogeheten die's te stapelen en te verbinden, bij smartphones. De adoptie hiervan zou mogelijk niet in 2025, maar in 2026 plaatsvinden, volgens analisten van UBS. Ondanks deze mogelijke vertraging zijn de analisten niet erg bezorgd. Ze wijzen erop dat Besi al orders heeft ontvangen voor tablets en high-end smartphones, wat 'veelbelovend' is volgens de Zwitserse bank.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.