Sterke omzetgroei en ledenstijging bij Basic-Fit

HHenk 25 juli 2023 08:27

In de eerste helft van dit jaar heeft Basic-Fit een aanzienlijke omzetstijging ervaren, meer leden verwelkomd en veel nieuwe clubs geopend. Deze positieve ontwikkelingen zijn het gevolg van een sterke groei van het aantal clubs, het ledenbestand en het EBITDA-resultaat in vergelijking met 'hersteljaar' 2022, toen Basic-Fit te maken had met de gevolgen van de coronacrisis.

Sterke groei bij Basic-Fit

In de eerste helft van dit jaar heeft Basic-Fit zijn omzet aanzienlijk zien stijgen. Dit is te danken aan een sterke groei van het aantal clubs, het aantal leden en de onderliggende EBITDA in het afgelopen halfjaar. De groei is bijzonder opmerkelijk in vergelijking met het 'hersteljaar' 2022, toen het bedrijf te maken had met de gevolgen van de coronacrisis. Vooral de ontwikkeling van het ledenbestand is positief, mede dankzij de vele nieuwe premium abonnementen die zijn afgesloten.

Indrukwekkende omzetgroei

De omzet van Basic-Fit is het afgelopen halfjaar aanzienlijk gestegen. In vergelijking met hetzelfde halfjaar een jaar geleden is er een groei van 41% gerealiseerd, wat een omzet van 500 miljoen euro betekent. Dit is een indrukwekkende prestatie gezien de uitdagingen die het bedrijf heeft moeten overwinnen tijdens de coronacrisis.

De expansie van Basic-Fit zet door met de opening van 103 nieuwe clubs in de eerste zes maanden van dit jaar. Het totale aantal clubs in het netwerk is nu 1.303. Deze uitbreiding van het clubnetwerk draagt bij aan de groei van het aantal leden en de algehele omzetstijging.

Ambitieuze omzetdoelstellingen

In termen van toekomstige doelen, is Basic-Fit onverminderd gericht op het bereiken van minstens 1 miljard euro omzet in 2023. Dit ambitieuze doel, gecombineerd met de sterke prestaties in de eerste helft van dit jaar, is een bemoedigend teken voor beleggers en vraagt om blijvende aandacht voor het bedrijf.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.