Sterke halfjaarlijkse resultaten voor Beter Bed

HHenk 21 juli 2023 08:44

Beter Bed heeft in de eerste helft van 2023 een aanzienlijke omzetstijging en een verdubbeling van de nettowinst laten zien. Dit komt naar voren uit de recent gepresenteerde halfjaarlijkse resultaten. Ook gaf het bedrijf aan dat investeerder Torqx een bod heeft gedaan op het bedrijf, wat al unaniem wordt gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Beter Bed.

Sterke omzet- en winstgroei voor Beter Bed

In de eerste helft van 2023 heeft Beter Bed uitstekende financiële resultaten behaald met een flinke stijging van de omzet en een verdubbeling van de nettowinst. De halfjaaromzet steeg met 5,4% vergeleken met het eerste halfjaar van 2022, waarbij de omzet uit de Benelux met 5,6% steeg en de omzet uit nieuwe activiteiten een groei van 3,7% liet zien.

Ondanks de sterke omzet- en winstcijfers was er een daling zichtbaar in het orderboek van Beter Bed. Aan het einde van juni 2023 was deze gedaald naar 16,6 miljoen euro, van 19,4 miljoen een jaar eerder. Deze daling werd door het bedrijf toegeschreven aan de relatief hoge temperaturen in het afgelopen kwartaal, waardoor de winkels minder bezoekers trokken.

Overnamebod door investeerder Torqx

Naast de sterke halfjaarlijkse resultaten is er nog meer belangrijk nieuws rond Beter Bed. Investeerder Torqx heeft een bod in contanten van 6,10 euro per aandeel gedaan op Beter Bed. Dit bod wordt unaniem gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Beter Bed. De transactie wordt naar verwachting uiterlijk begin 2024 afgerond.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.