Stap vooruit in de Amerikaanse crypto-wetgeving: Nieuwe stablecoin-wet nadert

HHenk 29 juli 2023 18:07

De VS maakt aanzienlijke vooruitgang op het gebied van crypto-wetgeving, nu het Huis van Afgevaardigden een nieuwe stablecoin-wet heeft aangenomen. Hoewel er nog enige hindernissen te overwinnen zijn, wordt deze ontwikkeling als een belangrijke stap voorwaarts voor de crypto-industrie gezien.

Goedkeuring stablecoin-wet door Huis van Afgevaardigden

De nieuw voorgestelde stablecoin-wet in de Verenigde Staten heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: goedkeuring door het Huis van Afgevaardigden. Dit betekent dat de wet nu alleen nog goedgekeurd moet worden door de Senaat en het Witte Huis. Ondanks dat er nog enkele hindernissen te overwinnen zijn, met name vanwege de overheersing van de Democratische Partij, wordt deze ontwikkeling als een betekenisvolle stap voorwaarts in de crypto-industrie beschouwd.

Ondanks de voortgang, zijn er nog aanzienlijke obstakels die genomen moeten worden voordat de wet volledig is aangenomen. Het Witte Huis heeft bijvoorbeeld geweigerd om concessies te doen in de onderhandelingen, wat heeft geleid tot een pauze in het proces. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Patrick McHenry, heeft om deze reden de onderhandelingen tijdelijk stopgezet.

Nieuwe wetten voor bescherming en regulatie in crypto-industrie

Naast de stablecoin-wet, zijn er ook twee andere wetten aangenomen die gericht zijn op de bescherming van consumenten in de crypto-industrie. Deze wetten zijn bedoeld om duidelijke regels te stellen over wat wel en niet is toegestaan in de sector, een aspect dat momenteel ontbreekt in de Amerikaanse wetgeving. Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment, aangezien grote crypto-uitwisselingen zoals Binance en Coinbase worden aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.