Stakingsopbrengsten nu belastbaar volgens de Amerikaanse belastingdienst

HHenk 1 augustus 2023 17:35

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), stelt dat opbrengsten uit staking nu als belastbaar inkomen worden beschouwd. Dit komt te midden van toenemende gerichte acties tegen cryptobeurzen in het land.

IRS beschouwt stakingsopbrengsten als belastbaar inkomen

Volgens een recente verklaring van de Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), worden opbrengsten uit staking nu beschouwd als belastbaar inkomen. De reële marktwaarde van deze opbrengsten moet worden opgenomen in het bruto-inkomen van de belastingbetaler. De marktwaarde wordt vastgesteld op het moment dat men de stakingsopbrengsten ontvangt en moet worden opgenomen in de aangifte voor dat belastingjaar.

Amerikaanse autoriteiten richten pijlen op cryptobeurzen

Deze verklaring van de IRS komt niet onverwacht, gezien de Amerikaanse instanties hun aandacht hebben gevestigd op cryptobeurzen in het land. In deze context is het belangrijk om te melden dat een federale rechtbank in juli heeft besloten dat Kraken, de crypto-beurs, de IRS account- en transactie-informatie moet verstrekken.

De laatste tijd ligt het concept staking ook aan de basis van de rechtszaak van de SEC tegen Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS. De SEC stelt dat de stakingsproducten van Coinbase kunnen worden beschouwd als een investeringscontract volgens Amerikaans recht en beweert dat de beurs haar dienstverlening inzake staking niet heeft geregistreerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.