Staat ons een financiële meltdown te wachten? De invloed op goud en zilver

CChristiaan 14 augustus 2023 21:52

In een recente aflevering van GoudKoorts analyseert Bart de huidige economische situatie en de mogelijke impact op de goud- en zilverprijzen. Met thema's als deflatie in China, stijgende schulden in de VS en een mogelijke aanhoudende bankencrisis, wordt de vraag gesteld of goud en zilver de veilige haven kunnen zijn die investeerders zoeken.

Actuele koersen goud en zilver

In de laatste aflevering van GoudKoorts brengt Bart ons op de hoogte van de actuele goud- en zilverprijzen. Hij geeft aan dat goud momenteel 56.300 euro per kilo kost en zilver 665 euro per kilo. Deze cijfers vormen de basis van het gesprek over de invloed van de wereldwijde economische situatie op deze waardevolle metalen.

Een opvallend onderwerp dat Bart naar voren brengt, is de huidige deflatie in China, ondanks de wereldwijde inflatie. Hij legt uit dat dit waarschijnlijk te wijten is aan de dalende vastgoedprijzen en de toenemende werkloosheid in het land. De Chinese centrale bank, de People's Bank of China, zal waarschijnlijk stimulerende maatregelen treffen om de economie weer aan te zwengelen.

Stijgende schulden en bankencrisis in de VS

Een ander zorgwekkend onderwerp is het toenemende creditcardschuld in de Verenigde Staten, dat onlangs de grens van één biljoen dollar overschreed. Bart ziet dit als een teken van economische zwakte. Daarnaast wordt de kredietwaardigheid van Amerikaanse banken onder de loep genomen. Het feit dat Moody's de kredietwaardigheid van zes regionale banken heeft verlaagd, kan wijzen op een mogelijke voortzetting van de bankencrisis.

Goud en zilver als veilige haven

Bart suggereert dat de financiële ontwikkelingen in China en de VS kunnen leiden tot financiële chaos. In dergelijke tijden kijken beleggers vaak naar veilige havens, zoals goud en zilver. Hij moedigt aan om goud en zilver te onderzoeken als mogelijke onderdelen van een beleggingsportefeuille, gezien de huidige economische onzekerheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.