Spannende week op de beurs: Inflatiecijfers en banenrapport in de spotlight

CChristiaan 27 augustus 2023 13:21

Beleggers staan voor een drukke week met verschillende inflatiecijfers en het Amerikaanse banenrapport op het programma. De afgelopen week werd gekenmerkt door stijgende rentes, hardnekkige inflatie en aanhoudende problemen in China.

Drukke week in het verschiet voor beleggers

Het belooft een drukke week te worden voor beleggers, met meerdere belangrijke economische rapporten op het programma. De afgelopen week werd het sentiment sterk beïnvloed door stijgende rentes, hardnekkige inflatie en problemen in China. Dit heeft tot een zekere voorzichtigheid onder beleggers geleid, die nauwlettend de komende inflatiecijfers en het Amerikaanse banenrapport zullen volgen.

Fed-voorzitter wijst op blijvend hoge inflatie

Het jaarlijkse symposium van de Amerikaanse federale reserve in Jackson Hole was van groot belang voor beleggers. Tijdens het symposium sprak voorzitter Jerome Powell over het toekomstige rentebeleid. Hoewel de inflatie volgens Powell wel is afgenomen, blijft deze naar zijn mening nog te hoog. Dit kan impliceren dat de Fed een restrictief beleid blijft handhaven om de inflatie onder controle te houden.

Amerikaanse inflatie- en werkgelegenheidscijfers in de schijnwerpers

Naast verschillende bedrijfscijfers die gepland staan, zullen de Amerikaanse inflatie- en werkgelegenheidscijfers in het bijzonder de aandacht trekken. Deze data geven cruciale inzichten in de gezondheid van de Amerikaanse economie en kunnen grote invloed hebben op de financiële markten wereldwijd.

Hoewel het cijferseizoen bijna ten einde is, zijn er nog een aantal bedrijven waarvan de resultaten worden verwacht. Onder hen zijn enkele grote namen, waaronder BestBuy en Hewlett Packard. De prestaties van deze bedrijven kunnen aanzienlijke invloed hebben op de marktdynamiek.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.