Spaarrente krijgt een boost bij SNS, ASN en RegioBank

HHenk 3 augustus 2023 15:58

In reactie op de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en andere grote Nederlandse banken, verhogen SNS Bank, ASN Bank en RegioBank hun spaarrentes. Hierdoor worden de spaartegoeden bij deze banken aanzienlijk aantrekkelijker.

Spaarrente omhoog bij SNS, ASN en RegioBank

SNS Bank, ASN Bank en RegioBank, alle onderdeel van de Volksbank, verhogen hun spaarrentes. Deze stap volgt na soortgelijke renteverhogingen door de Europese Centrale Bank en andere prominente Nederlandse banken zoals Rabobank, ABN AMRO en ING. De verhoging van de spaarrente is een directe reactie op deze marktveranderingen en laat zien dat ook kleinere banken hun rentetarieven aanpassen aan de algemene markttrend.

Nieuwe spaarrentes bij ASN, SNS en RegioBank

De drie banken hebben aangekondigd hun spaarrentes te verhogen. Bij ASN Bank wordt de rente per 9 augustus 1,20 procent voor spaartegoeden tot 100.000 euro. Bij SNS en RegioBank zal de spaarrente naar 1,25 procent stijgen. Deze renteverhogingen maken het sparen bij deze banken aantrekkelijker en kunnen leiden tot een verschuiving van spaargeld naar deze banken toe.

Hoewel de renteverhogingen bij de grote banken een positieve ontwikkeling zijn, bieden kleinere, minder bekende banken nog steeds aantrekkelijkere rentetarieven. De hoogst verkrijgbare rente voor vrij opneembaar spaargeld ligt momenteel op 2,7 procent. Dit kan dus een aantrekkelijk alternatief zijn voor spaarders die op zoek zijn naar de hoogste rendementen op hun spaargeld.

ECB-renteverhogingen beïnvloeden spaarrentes

De spaarrentes die banken aanbieden, worden sterk beïnvloed door de rentetarieven van de ECB. Eind juli verhoogde de ECB haar belangrijkste rentetarief naar het hoogste niveau ooit om de hoge inflatie af te remmen. Dit heeft een domino-effect waardoor ook de spaarrentes voor Nederlandse spaarders zijn verhoogd. Een hogere rente maakt lenen minder aantrekkelijk en sparen aantrekkelijker, waardoor we minder uitgeven en de prijzen minder snel stijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.