Solo miner verslaat Bitcoin grootmachten en incasseert enorme beloning

CChristiaan 21 augustus 2023 14:20

In een onverwachtse wending in de Bitcoin-miningwereld, heeft een individuele miner de race gewonnen om een transactieblok aan de blockchain toe te voegen, de block reward binnengehaald en een enorme som bitcoins gewonnen.

Individuele miner overwint giganten

Het Bitcoin-netwerk, dat grotendeels wordt gedomineerd door grote mining farms en pools, zag een onverwachte winnaar in de race om een nieuw transactieblok aan de blockchain toe te voegen. Een individuele miner, geïdentificeerd met de tag 'bc1q2za4ejga366sn288273pty8trasn5zs4y9hqg6', versloeg de concurrentie en won de felbegeerde block reward. Deze gebeurtenis is een zeldzaamheid in de wereld van Bitcoin-mining, waar de meeste blocks worden toegevoegd door krachtige mining-pools.

De succesvolle miner is verbonden aan Solo CK, een online mining service die individueel minen mogelijk maakt. Con Kolivas, de beheerder van Solo CK, feliciteerde de miner via een bericht op een social media platform, waarbij hij onthulde dat het aantal succesvolle solo miners van Solo CK nu op 277 staat. Volgens Kolivas heeft de miner een indrukwekkende hashrate van 1 PH/s, wat betekent dat een miner van deze omvang gemiddeld slechts eens in de 7 jaar succesvol een transactieblok zou minen.

Gelukkige miners behouden bijna alle beloningen

Wanneer individuen die aangesloten zijn bij Solo CK het geluk aan hun zijde hebben, kunnen ze 98 procent van de beloning in eigen zak steken. Naast de block reward, die momenteel gelijk staat aan 6,25 BTC (ongeveer $162,500), krijgen miners ook de betaalde transactiekosten. Het is echter belangrijk om te noteren dat de block reward volgend jaar zal halveren tot 3,125 BTC als gevolg van de Bitcoin halving.

Bitcoin-netwerk bereikt recordhasrate

Naast de overwinning van de individuele miner, heeft het Bitcoin-netwerk op de dag van de overwinning nog een mijlpaal bereikt. De totale rekenkracht van het netwerk bereikte een nieuw record van 414 EH/s, volgens gegevens van Blockchain.com. Een hogere hashrate betekent meer concurrentie tussen miners, en als gevolg daarvan een stijging in de moeilijkheidsgraad van het miningproces. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het netwerk veiliger wordt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.