Solana's Opmerkelijke Herstel: Stijging van 340% en Potentiële Overwinning op Ethereum in 2023

CChristiaan 8 november 2023 14:02

Na een aanzienlijke waardestijging van 340% dit jaar, lijkt de cryptocurrency Solana haar concurrent Ethereum in te halen. Ondanks het moeilijke jaar door de link met de ingestorte FTX crypto-exchange, is Solana hard op weg om zich te herstellen en een belangrijke speler te worden in de wereld van de blockchain.

Solana toont tekenen van herstel

De prijs van Solana lijkt zich te herstellen na een moeilijk jaar. Nadat de waarde van de munt flink daalde in de nasleep van de instorting van de FTX crypto-exchange, is de waarde van Solana nu weer gestegen tot boven de 40 euro. Dit markeert een keerpunt voor de munt, die in december nog maar 9 euro waard was.

Solana, de grootste winnaar van 2023 tot nu toe

In het licht van de recente gebeurtenissen, heeft Solana een indrukwekkende comeback gemaakt. Volgens data van CoinCodex is de waarde van de munt sinds het begin van het jaar met meer dan 340% gestegen, waardoor het de grootste winnaar is van de top 25 cryptocurrencies. Ter vergelijking, Bitcoin, een andere grote speler in de markt, is in dezelfde periode 'slechts' met 114% gestegen.

Solana wordt gezien als een sterke concurrent voor Ethereum, met de ambitie om het voorkeursnetwerk te worden voor on-chain applicaties en ervaringen. Hoewel Ethereum wordt beschouwd als stabiel en veilig, biedt Solana voordelen zoals goedkopere en snellere transacties. Dit is met name voordelig voor leenprotocollen, games en andere blockchain-toepassingen.

Het potentieel van Solana is niet onopgemerkt gebleven. Grote namen zoals Visa en Shopify, evenals diverse ontwikkelaars, hebben interesse getoond in het bouwen op het Solana-netwerk. Zowel Visa als Shopify hebben hun betalingsprotocollen al geïntegreerd met Solana, waardoor verkopers de stablecoin USDC kunnen accepteren via de blockchain.

Kan Solana een nieuwe all time high bereiken?

Met deze recente ontwikkelingen, is de vraag of Solana haar all time high kan evenaren of zelfs overtreffen. In november 2021 was de munt meer dan 216 euro waard, een waarde die het nog moet bereiken. Maar gezien het potentieel en de recente stijging, is het mogelijk dat Solana in een bullmarkt alle records kan breken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.