Snowflake presteert boven verwachtingen met sterke kwartaalresultaten

CChristiaan 30 november 2023 07:02

Het aandeel van Snowflake, een aanbieder van software voor cloud-data-opslag, steeg met ongeveer 7 procent na de publicatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf rapporteerde een kleiner verlies dan verwacht en een aanzienlijke omzetstijging.

Aandelen Snowflake stijgen na positieve resultaten

Snowflake, een belangrijke speler in de sector van cloud-data-opslag, zag zijn aandelenkoers stijgen met ongeveer 7 procent in de nabeurshandel. De stijging volgde op de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf, die beter waren dan verwacht. Deze positieve resultaten wekken het vertrouwen van investeerders, wat zich uit in de stijgende aandelenprijs.

Snowflake rapporteert kleiner dan verwacht verlies

Hoewel Snowflake nog steeds een verlies rapporteerde voor het derde kwartaal, was dit verlies kleiner dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijf rapporteerde een verlies van 214,7 miljoen dollar, wat neerkomt op 0,65 dollar per aandeel. Dit ligt onder de voorspellingen van analisten, die hadden gerekend op een verlies van 0,76 dollar per aandeel. Dit duidt op een sterker dan verwachte financiële prestatie van het bedrijf.

Aanzienlijke omzetstijging voor Snowflake

Een ander positief punt in het kwartaalrapport van Snowflake was de aanzienlijke omzetstijging. De omzet van het bedrijf steeg van 557,0 miljoen dollar naar 734,2 miljoen dollar, wat ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van 713,8 miljoen dollar ligt. Deze sterke omzetgroei is een duidelijk teken van de voortdurende vraag naar de cloud-data-opslagdiensten van het bedrijf.

De vooruitzichten voor het huidige kwartaal zijn ook positief. Snowflake verwacht een productomzet van 716 tot 721 miljoen dollar. Dit is aanzienlijk hoger dan de verwachtingen van analisten, die een omzet van 696 miljoen dollar hadden voorspeld. Deze optimistische vooruitzichten suggereren dat het bedrijf een sterke groei blijft doormaken.

Snowflake verwacht voor het hele boekjaar een omzetgroei van 37 procent, wat neerkomt op een totale omzet van 2,65 miljard dollar. Dit overtreft hun eerdere doel van 2,60 miljard dollar. Deze ambitieuze voorspelling wijst op het sterke vertrouwen dat het bedrijf heeft in zijn groeipotentieel voor de rest van het jaar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.