Significante groei in Amerikaanse economie in Q3 2023

HHenk 29 november 2023 17:32

De Amerikaanse economie heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt in het derde kwartaal van 2023, met een groei van 5,2 procent, volgens recente cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

Opmerkelijke groei in Q3

Na een relatief matige groei van 2,1 procent in het tweede kwartaal van 2023, heeft de Amerikaanse economie in het derde kwartaal een indrukwekkende sprong gemaakt. De economie groeide met 5,2 procent, wat aanzienlijk hoger is dan eerder werd verwacht. Dit toont de kracht en veerkracht van de Amerikaanse economie, ondanks de wereldwijde uitdagingen.

Verwachtingen overschreden

Vóór de vrijgave van de officiële cijfers, hadden analisten een groei van 4,9 procent voorspeld - een cijfer dat nu wordt overschreden. Dit toont aan hoe de Amerikaanse economie de verwachtingen heeft overtroffen en blijft floreren ondanks de wereldwijde economische onzekerheden.

De PCE (Personal Consumption Expenditures) index, die de veranderingen in de prijzen van goederen en diensten meet, liet ook een opwaartse trend zien. In het derde kwartaal steeg deze naar 2,8 procent, een lichte stijging ten opzichte van de 2,5 procent in het tweede kwartaal. Dit kan wijzen op de stijgende koopkracht van de Amerikanen, wat een positieve impact kan hebben op de algemene economische groei.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.