Shiba Inu in de lift terwijl Shibarium sputtert: Dreigt er een koerscorrectie?

CChristiaan 11 november 2023 18:02

Ondanks de stijgende waarde van de cryptocurrency Shiba Inu, laten de prestaties van het Shibarium-netwerk een dalende trend zien. Deze ontwikkelingen kunnen mogelijk leiden tot een koerscorrectie.

Shiba Inu presteert goed, Shibarium kampt met hobbels

De cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) doet het goed en handelt boven de $0,0000095, wat overeenkomt met zijn waardering vlak voor de lancering van het Layer-2 netwerk Shibarium. Echter, Shibarium heeft de laatste tijd minder goed gepresteerd. Dit kan mogelijk een impact hebben op de koers van Shiba Inu.

Shibarium ziet daling in nieuwe blokken

Shibarium heeft te maken met een aanzienlijke daling van 38% in het aantal nieuwe blokken, volgens data van Shibariumscan. Ondanks deze daling is de gemiddelde blokgrootte op het netwerk gestegen van 934 bytes naar 1,340 bytes. Dit kan erop wijzen dat meer gegevens of complexere transacties in elk blok worden verwerkt, wat kan duiden op zwaardere of waardevollere transacties.

Shibarium riskeert vertrouwensverlies

De genoemde daling in het aantal nieuwe blokken op Shibarium kan duiden op verminderde activiteit en interesse in het netwerk. Dit wordt ondersteund door het afnemende aantal actieve en nieuwe accounts. Op de lange termijn kan deze daling in activiteit het vertrouwen in Shibarium ondermijnen, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de koers.

Binance speelt grote rol in SHIB-handel

Recente cijfers tonen aan dat een aanzienlijk deel van de Shiba Inu-eigenaren actief zijn op de cryptocurrency exchange Binance. Gebruikers houden daar meer dan 75,20 biljoen SHIB aan, wat overeenkomt met een waarde van meer dan $600 miljoen. Binance zelf houdt ongeveer 2,3 biljoen SHIB in reserve, wat het totale aantal SHIB onder beheer van de beurs op 77,48 biljoen brengt.

Opmerkelijk is dat Binance een dekkingsratio van 103% heeft, wat aangeeft dat de beurs meer SHIB in reserve houdt dan nodig is om aan de vraag van de gebruikers te voldoen. Bovendien beheert Binance 13,15% van de totale SHIB-voorraad, wat de cruciale rol van de beurs in de liquiditeit en potentiële prijsstabiliteit van SHIB benadrukt.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en wellicht Shiba Inu of een andere cryptocurrency te kopen, is er een speciale aanbieding. Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.