Shiba Inu en Dogecoin excelleren ondanks dalende cryptomarkt

HHenk 31 juli 2023 10:10

In een grotendeels dalende cryptomarkt hebben Shiba Inu en Dogecoin uitzonderlijk goed gepresteerd. De twee memecoins zijn met bijna tien procent gestegen in de afgelopen week, terwijl de meeste andere munten waarde verloren.

Shiba Inu en Dogecoin presteren goed

Ondanks het bloedige landschap van de huidige crypto-markt zijn Shiba Inu en Dogecoin erin geslaagd om zich te onderscheiden. Deze twee memecoins, oorspronkelijk als grap gelanceerd, hebben de afgelopen week een groei van bijna tien procent weten te realiseren. In tegenstelling tot de meeste andere munten, die in de handen van de 'bears' (verkopers) terechtkwamen, zaten Shiba Inu en Dogecoin 'op de rug van een bull' (kopers).

Musk's invloed op Dogecoin

Het is geen geheim dat Elon Musk, de veelgeprezen tech-ondernemer, een fervent supporter is van Dogecoin. Nadat hij onlangs Twitter heeft overgenomen, heeft Musk subtiele hints gedropt die wijzen op mogelijke grootschalige plannen voor Dogecoin op het platform. De 'D' van Dogecoin is prominent aanwezig op zijn profiel, wat de markt interpreteert als een indicatie van zijn intenties. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de recente prijsstijging van Dogecoin.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld en mogelijk SHIB of een andere crypto willen kopen, biedt Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, een exclusieve deal. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden via Newsbit ontvangen niet alleen 20 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.