Shell verkoopt deel van energieretailactiviteiten in VK en Duitsland

HHenk 1 september 2023 13:37

Shell heeft aangekondigd een deel van zijn retailactiviteiten op het gebied van energie voor thuisgebruik in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te verkopen aan Octopus Energy. De deal, waarvan de financiële details niet zijn onthuld, omvat de levering van energie, gas en breedband aan ongeveer 2 miljoen huishoudens.

Shell verkoopt aan Octopus Energy

Shell zet een volgende stap in de herstructurering van zijn activiteiten. Het bedrijf heeft aangekondigd een deel van zijn retailactiviteiten op het gebied van energie voor thuisgebruik in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk te verkopen aan Octopus Energy. Octopus is een energieretailer die in vijftien landen zaken doet.

Impact op 2 miljoen huishoudens

De verkoop omvat de levering van energie, gas en breedbanddiensten aan ongeveer 2 miljoen huishoudens. Dit geeft aan hoe groot de impact van deze transactie kan zijn, niet alleen voor Shell en Octopus Energy, maar ook voor de betrokken huishoudens.

Hoewel de transactie is aangekondigd, is deze nog niet voltooid. De afronding van de deal wordt verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar, maar het hangt nog af van de goedkeuring door de bevoegde autoriteiten. Dit onderstreept de complexiteit en het belang van dergelijke grote transacties in de energiesector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.