Shell doet het beter dan ooit, ondanks de critici

HHenk 14 september 2023 16:42

Ondanks eerdere tegenslagen en onzekerheden blijft Shell veerkrachtig. Het bedrijf overtreft de verwachtingen door boven de €30 te presteren en bewijst het belang van dividend in een onzekere markt.

Shell maakt gedurfde zetten

De recente geschiedenis van Shell is allesbehalve saai. Het bedrijf heeft de ongebruikelijke stap gezet om zijn koninklijke titel los te laten en maakte de dramatische beslissing om het dividend met twee derde te verminderen. Deze beweging, die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer was voorgekomen, werd met argusogen bekeken door de financiële wereld.

Ondanks eerdere uitdagingen heeft Shell zich weten te herstellen en presteert het bedrijf boven verwachting. Na een dieptepunt in 2020, toen de aandelen bijna de €10 raakten, staat Shell nu weer boven de €30. Dit markeert een significant herstel en de hoogste notering sinds oktober 2018.

Dividend maakt Shell een sterke investering

Ondanks de volatiliteit op de markt en de recente uitdagingen van Shell, is beleggen in het bedrijf nog steeds een verstandige zet. De auteur benadrukt dat het belangrijk is om te kijken naar de langere termijn, met name het zekere dividend van Shell. Ondanks belastingen, kosten en inflatie, heeft Shell een rendement van +4,0% per jaar opgeleverd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.