Sensationele groei op komst? Wells Fargo's Thorp voorspelt XRP-prijs tussen $100 en $500

HHenk 31 juli 2023 13:32

Shannon Thorp, de Treasury Management officier bij Wells Fargo, doet een opmerkelijke voorspelling: de cryptocurrency XRP zou binnen 4 tot 7 maanden tussen de $100 en $500 waard kunnen zijn. Haar voorspelling, gebaseerd op het concept van 'Liquiditeit Sterkte', zou een groei van 14.200% tot 71.400% betekenen ten opzichte van de huidige waarde van XRP.

Enorme groei voor XRP voorspeld

Shannon Thorp, een bekende naam in de financiële wereld met een vooruitstrevende visie, geeft een opmerkelijke voorspelling voor de toekomstige waarde van XRP. Ze anticipeert op een mogelijke waardestijging van XRP in de nabije toekomst. Volgens haar voorspelling zou de waarde van XRP binnen een tijdsbestek van 4 tot 7 maanden ergens tussen de $100 en $500 kunnen liggen. Deze voorspelling impliceert een sensationele groeiratio van 14.200% tot 71.400% ten opzichte van de huidige handelswaarde van XRP.

Terwijl er binnen de XRP-gemeenschap voortdurende discussies zijn over prijsvoorspellingen, biedt Thorp een fris perspectief. Ze benadrukt dat XRP niet als een traditioneel financieel instrument – een zogenaamd ‘effect’ – moet worden beschouwd. Daarom is het volgens haar ook niet logisch om prijsvoorspellingen te baseren op de principes die gelden voor deze traditionele effecten. Thorp introduceert een nieuw concept, 'Liquiditeit Sterkte' (LS), wat zij ziet als een cruciale factor bij het voorspellen van de toekomstige waarde van XRP.

Thorp's uitgebreide benadering voor XRP-prijzen

Thorp's benadering voor de prijsvoorspelling van XRP is uitgebreid. Ze overweegt verschillende elementen bij het bepalen van een prijsbereik voor deze cryptocurrency: het totaal aantal tokens (of digitale munten) op de markt, de 'verbrande' (of vernietigde) tokens, en tokens in handen van banken, overheden en particulieren. Bovendien gaat ze ervan uit dat Ripple, het bedrijf achter XRP, alle XRP-tokens die in 'escrow' (een soort derdenrekening) zaten, heeft vrijgegeven.

Bij het maken van haar prijsvoorspelling houdt Thorp rekening met verschillende factoren zoals het wereldwijde netwerk van banken, de vernietigde XRP-tokens, de XRP-tokens in handen van particulieren, de XRP-tokens die verspreid zijn onder grote banken en ontwikkelaars, en de tokens die beschikbaar zijn op plekken waar vlot gehandeld kan worden. Ze schat dat er op ieder moment zo’n 50 tot 75 miljard XRP-tokens beschikbaar zouden kunnen zijn ter ondersteuning van de Liquiditeit Sterkte. Deze hoeveelheid, verdeeld over een netwerk van 300 tot 1000 verschillende banken, liquiditeitsaanbieders en overheden, zou betekenen dat elke instelling ongeveer $75 miljoen aan XRP-tokens ter beschikking heeft.

XRP-prijsvoorspelling op basis van Liquiditeit Sterkte

Na haar grondige analyse maakt Thorp haar prijsvoorspelling voor XRP. Ze verwacht dat de prijs op korte termijn, binnen 4 tot 7 maanden, tussen de $100 en $500 zal liggen. Deze voorspelling is gebaseerd op het scenario rond Liquiditeit Sterkte. Bij een XRP-prijs van $100 en een voorraad van 50 miljard XRP, zou de Liquiditeit Sterkte uitkomen op $5 biljoen. Als de prijs echter zou stijgen naar $500, zou de LS oplopen tot $25 biljoen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.