SEC stelt besluit over Bitcoin ETF van ARK Investments uit

HHenk 11 augustus 2023 20:56

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft besloten de uitspraak over de eerste Bitcoin ETF aanvraag van ARK Investments uit te stellen. Hiermee lijkt de kans kleiner dat binnenkort een besluit valt over andere aanvragen, waaronder die van BlackRock.

Uitstel van oordeel over ARK Bitcoin ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft besloten om het besluit over de Bitcoin ETF aanvraag van ARK Investments uit te stellen. Hoewel de SEC deadlines heeft om met een uitspraak te komen, hebben ze de optie om deze uit te stellen. De verwachting is dat de SEC deze keuze ook bij andere aanvragen zal maken. Cathie Wood, de CEO van ARK, had deze reactie van de SEC al voorspeld.

Besluit over BlackRock ETF in de wacht

Met de uitstel van de uitspraak over het ARK Bitcoin ETF neemt de kans af dat volgende maand een besluit valt over andere Bitcoin ETF aanvragen, waaronder die van BlackRock. Ondanks de mogelijkheid dat de SEC bij alle andere aanvragen ook de optie tot verlenging kiest, blijft het spannend of het BlackRock ETF mogelijk een uitzondering vormt en wél direct wordt goedgekeurd.

Als de SEC bij alle andere aanvragen ook de optie tot verlenging kiest, zou dit kunnen betekenen dat we tot het begin van 2024 moeten wachten op een uiteindelijk besluit. De financiële waakhond zal op dat moment toch echt een beslissing moeten nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.