SEC overweegt versneld beroep in rechtszaak tegen Ripple

HHenk 21 augustus 2023 13:34

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) overweegt een versneld beroep in de rechtszaak tegen blockchainbedrijf Ripple. Hoewel Ripple recentelijk een belangrijke overwinning behaalde, is de definitieve uitslag van de juridische strijd nog in afwachting.

Ripple wacht op definitieve uitslag rechtszaak

Ripple, het bekende blockchainbedrijf, wacht nog steeds op de definitieve uitslag van hun rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks een belangrijke overwinning waarbij rechter Analisa Torres besloot dat de verkoop van XRP door Ripple niet als effectenverkoop gezien kon worden, is de juridische strijd nog niet voorbij. De SEC overweegt namelijk een versneld beroep en heeft hiervoor een verzoek ingediend.

SEC overweegt versneld beroep

Er is een nieuwe wending in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC. De SEC overweegt namelijk een versneld beroep en heeft hiervoor een verzoek ingediend. Dit is een significant besluit, want het kan een aanzienlijke impact hebben op de timing en de uiteindelijke uitslag van de rechtszaak. Het is geen alledaagse beslissing en toont aan dat de SEC mogelijk denkt dat ze sterke gronden hebben voor een beroep.

Gronden voor het beroep van de SEC

Het versnelde beroep dat de SEC overweegt, is gebaseerd op twee specifieke punten over de uitspraak van de rechter. Deze punten bevatten fundamentele rechtsvragen waarover duidelijk verschillende meningen bestaan. Een snelle beroepsuitspraak kan mogelijk de afronding van de zaak bespoedigen. Het is belangrijk om deze punten goed te begrijpen, omdat ze centraal staan in de argumentatie van de SEC voor een versneld beroep.

SEC's visie op cryptocurrencies

Opvallend in dit hele verhaal is het standpunt van de SEC over cryptocurrencies. Ze lijken te erkennen dat cryptocurrencies op zichzelf geen effecten zijn en hebben niet de intentie om dit deel van de uitspraak aan te vechten. Dit werd opgemerkt door Fox Business journalist Eleanor Terrett in haar recente bericht. Dit kan van invloed zijn op toekomstige regelgeving en hoe cryptocurrencies in de VS worden behandeld.

Ondanks de juridische strijd die gaande is, ondervindt de cryptocurrency XRP flinke tegenslagen. De munt, die centraal staat in de rechtszaak, wordt momenteel verhandeld voor $0,527. Dit is een daling van 2% in de afgelopen 24 uur. Het is duidelijk dat de aanhoudende rechtszaak zijn tol eist op de waarde van XRP.

Ondanks de onzekerheden in de markt, is er ook goed nieuws voor degenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de cryptowereld. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen onze lezers profiteren van een exclusieve aanbieding. Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.