Santiment's voorspellingen: Deze altcoins gaan stijgen en deze gaan dalen

HHenk 11 januari 2024 07:03

Analysebedrijf Santiment heeft onderzoek gedaan naar verschillende altcoins en voorspelt welke cryptomunten op het punt staan om te stijgen en welke waarschijnlijk gaan dalen. Dit is gebaseerd op de Relative Strength Index (RSI), die overgekochte of ondergewaardeerde activa identificeert.

Opkomende spanning in de cryptomarkt

In afwachting van recente ontwikkelingen rond een Bitcoin ETF, is de spanning in de cryptomarkt toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat Santiment, een bedrijf dat gespecialiseerd is in cryptografische analyse, verschillende altcoins heeft onderzocht om te bepalen welke naar verwachting zullen stijgen of dalen.

Santiment's onderzoek baseert zich op de Relative Strength Index (RSI), een cruciale technische indicator voor het identificeren van overgekochte of ondergewaardeerde activa. Volgens deze indicator kunnen cryptoprojecten met een hoge RSI worden beschouwd als oververhit, wat vaak een marktcorrectie met zich meebrengt.

Voorzichtigheid geboden met drie altcoins

Drie altcoins, namelijk Maker (MKR), Venus (vBNB), en Sei (SEI), krijgen een bijzondere waarschuwing van Santiment. Deze munten hebben allemaal een hoge 1-daagse RSI, boven de 72, wat kan duiden op een mogelijke oververhitting van de markt en dus een teken kan zijn voor investeerders om extra voorzichtig te zijn.

Drie cryptoprojecten klaar voor prijsstijging

Naast de waarschuwingen voor bepaalde munten, heeft Santiment ook drie cryptoprojecten gesignaleerd die potentieel klaar zijn voor een prijsstijging. Dit zijn Arweave (AR), Multiverse (EGLD), en Bonk (BONK), die alle drie RSI-waarden vertonen die wijzen op onderwaardering, met respectievelijke waarden van 29, 22,6 en 31.

Dankzij een speciale overeenkomst tussen Newsbit en Bitvavo, één van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke cryptobeurzen in Europa, krijgen lezers de kans om gratis €10.000 te verhandelen en een bonus van €10 te ontvangen. De deal biedt een unieke kans voor mensen die nieuw zijn in de wereld van crypto.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.