Samenwerking tussen NX Filtration en Nijhuis Saur Industries aangekondigd

CChristiaan 8 november 2023 20:16

NX Filtration en Nijhuis Saur Industries kondigen een samenwerking aan om waterschaarste en waterkwaliteitsproblemen aan te pakken. Deze aankondiging werd gedaan op de Aquatechbeurs in Amsterdam.

Samenwerking om waterschaarste en waterkwaliteit aan te pakken

Beide bedrijven hebben hun krachten gebundeld om de wereldwijde waterproblemen aan te pakken. Door deze samenwerking hopen ze een effectieve oplossing te bieden voor de groeiende waterschaarste en problemen met de waterkwaliteit die vele delen van de wereld treffen. Deze samenwerking werd aangekondigd op de Aquatechbeurs in Amsterdam, een toonaangevend evenement in de watersector.

Gebruik van nanofiltratiemembranen voor waterzuivering

Het modulaire systeem van Nijhuis Saur Industries maakt gebruik van de geavanceerde nanofiltratiemembranen van NX Filtration. Dit plug-and-play systeem kan water snel behandelen en gemakkelijk transporteren. Door een breed scala aan verontreinigingen uit water te verwijderen, draagt het systeem bij aan een aanzienlijke vermindering van het energie- en chemicaliënverbruik. Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar het biedt ook economische voordelen voor de gebruikers van het systeem.

Hoewel de aankondiging van de samenwerking tussen NX Filtration en Nijhuis Saur Industries met veel enthousiasme werd ontvangen, werden er geen financiële details bekendgemaakt. Het blijft dus voor de buitenwereld onduidelijk welke financiële afspraken er zijn gemaakt tussen de twee bedrijven.

Positieve reactie van de aandelenmarkt op samenwerking

Ondanks het gebrek aan financiële details reageerden beleggers positief op de aankondiging van de samenwerking. Het aandeel NX Filtration steeg namelijk met 0,2 procent tot 6,55 euro. Dit wijst op het vertrouwen dat investeerders hebben in de toekomstige prestaties van het bedrijf na de aankondiging van de samenwerking.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.