Ruzie tussen aandeelhouders bedreigt groeistrategie Bunq

HHenk 24 juli 2023 12:46

Een juridisch geschil tussen twee grootaandeelhouders van de online bank Bunq dreigt de groeistrategie van de bank te ondermijnen. Oprichter en grootaandeelhouder Ali Niknam dringt er bij de Britse aandeelhouder Pollen Street Capital (PSC) op aan om meer te investeren, maar dat gebeurt vooralsnog niet.

Juridisch conflict tussen grootaandeelhouders

Ali Niknam, oprichter en grootaandeelhouder van online bank Bunq, bevindt zich momenteel in een juridische strijd met Pollen Street Capital (PSC), een andere grootaandeelhouder, over een investering van meerdere miljoenen euro's. Niknam hoopt dat PSC meer geld in de bank steekt, maar tot nu toe gebeurt dit niet. Dit conflict kan de groeiplannen van Bunq belemmeren.

Bunq heeft het afgelopen anderhalf jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij het spaargeld dat het beheert is gestegen van 1,8 miljard euro naar 4,5 miljard euro. Dit betekent dat de aandeelhouders van de bank nu extra geld moeten bijdragen om voldoende dekking te bieden. PSC heeft echter aangegeven niet bereid te zijn om bij te storten.

Onderhandelingen over de waarde van Bunq

PSC heeft verschillende argumenten aangevoerd om hun weigering te onderbouwen om extra te investeren in Bunq. Eén argument is dat zij geloven dat de waarde van Bunq is gedaald. Niknam heeft deze bewering tegengesproken en zegt dat het giswerk is. Hij suggereert dat PSC de daling van de algemene aandelenkoersen kan hebben gebruikt om hun argument te ondersteunen.

Niknam's voorstel en de gevolgen voor PSC

In een poging om de groei van de bank te bevorderen, heeft Niknam aangeboden om zelf 40 miljoen euro bij te storten. Echter, deze actie zou het aandeel van PSC in Bunq verkleinen en is daarom onderwerp van discussie tussen de partijen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.