Rustige voorbeurs ondanks tumult in technologie en EV-sector, schommelende dollar en China

HHenk 18 juli 2023 09:32

Ondanks het tumult in de technologie- en elektrische voertuigen (EV) sector, kalmte in de voorbeurs. Daarnaast beïnvloeden een schommelende dollar en veranderende omstandigheden in China de financiële markten. Hier is een analyse van de huidige situatie.

Technologie en EV-sector veroorzaken koersenoorlog

De AEX-indicatie vertoont momenteel geen duidelijke richting, met technologie als een belangrijke factor. De chipindustrie voert gesprekken met het Witte Huis over de bestaande exportbeperkingen naar China. Tegelijkertijd zorgt een prijzenoorlog in de elektrische voertuigen sector voor een koersenoorlog op de markt. Deze factoren zijn cruciaal voor de ontwikkelingen op de beurs.

De Aziatische markten tonen overwegend rode cijfers, met uitzondering van de Nikkei 225 die enige winst laat zien. De Hang Seng in Hong Kong lijdt echter aanzienlijke verliezen. Daarnaast wordt de dollar zwakker en daalt met 0,1% naar 1,250. Deze ontwikkelingen hebben een directe impact op de wereldwijde financiële markten.

Beleggers kijken uit naar de tweede kwartaalcijfers van Tesla en Netflix. Ondanks een zwakkere dollar, blijft de Big Board sterke prestaties neerzetten met nieuwe jaarhoogtepunten. Deze bedrijven en hun prestaties zijn belangrijke indicatoren voor de algehele gezondheid van de financiële markten.

EV-prijzenoorlog: Ford versus Tesla

Er is een prijzenoorlog gaande in de elektrische voertuigen (EV) sector. Ford heeft de prijzen van zijn F-150 Lightning trucks flink verlaagd. Dit is een strategische zet om marktaandeel te winnen van marktleider Tesla. Deze prijzenoorlog heeft ongetwijfeld gevolgen voor de winstmarges en aandelenkoersen in de sector.

Zorgen over Chinese economische groei

Er zijn zorgen over de economische groei in China. Het lijkt erop dat China een periode van langzamere economische groei ingaat, wat een uitdaging vormt voor de wereldwijde economie. China's economische groei heeft aanzienlijke invloed op de wereldhandel en wereldwijde financiële markten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.