Roundhill Investments dient aanvraag in voor unieke Bitcoin ETF

CChristiaan 28 oktober 2023 17:46

Roundhill Investments heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een unieke Bitcoin Covered Call ETF. Dit komt als veel financiële spelers proberen te profiteren van de mogelijkheid van een succesvolle spot bitcoin exchange traded fund (ETF) in de VS.

Aanvraag voor unieke Bitcoin ETF

Roundhill Investments, een bij de Securities and Exchange Commission (SEC) geregistreerd beleggingsadviesbureau, heeft een aanvraag ingediend voor een unieke Bitcoin Covered Call ETF. Dit type ETF is anders dan de typische Bitcoin ETF's die we de afgelopen maanden hebben gezien. Het is in feite een financieel product dat winst maakt van een Bitcoin futures ETF die gekoppeld is aan het kopen en verkopen van optiecontracten.

In hun aanvraag bij de SEC gaf Roundhill aan dat ze uitgebreid onderzoek hebben gedaan naar verschillende manieren om hun institutionele klanten blootstelling aan Bitcoin te bieden. Het doel is om een Bitcoin ETF op de markt te brengen die op verschillende manieren inkomsten genereert in plaats van alleen via de directe aankoop van Bitcoin.

Goedkeuring van Bitcoin ETF's door de SEC

Ondanks de toenemende interesse in Bitcoin ETF's heeft de SEC tot nu toe alleen futures gedekte fondsen goedgekeurd. Dit begon al in de herfst van 2021. SEC-voorzitter Gary Gensler heeft bevestigd dat de Commissie momenteel 8 tot 10 spot Bitcoin ETF-aanvragen beoordeelt. De verwachting is dat de goedkeuring van minstens één van deze aanvragen een enorme koopdruk zal veroorzaken, waardoor de prijs van Bitcoin zal stijgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.