Rol van de Amerikaanse Federal Reserve in de volgende Bitcoin Bullrun

HHenk 29 augustus 2023 22:12

Benjamin Cowen, een prominente analist, verklaart in een nieuwe analyse dat de Amerikaanse centrale bank een cruciale rol speelt in de komende bitcoin bullrun. Hij doet dit in een YouTube-sessie voor 786.000 volgers, wijzend op de sleutelrol van de Federal Reserve.

Federal Reserve en de Bitcoin Bullrun

Volgens Benjamin Cowen, een gerenommeerd analist, zal de Amerikaanse centrale bank, ook wel de Federal Reserve genoemd, een belangrijke rol spelen in de volgende bitcoin bullrun. Hij stelt dat verschillende indicatoren aangeven dat de grootste cryptomunt zijn dieptepunt al heeft bereikt. Maar er zijn ook indicatoren die wijzen op een mogelijke toekomstige dalende trend. Het is daarom van cruciaal belang om de ontwikkelingen van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten te houden.

Inflatie en renteverhoging door de Fed

Onlangs heeft Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, in een symposium in Jackson Hole, Wyoming aangekondigd dat de inflatie nog steeds te hoog is. Hij gaf aan dat de centrale bank bereid is om de rente verder te verhogen als dat nodig is. Deze verklaring kan grote invloed hebben op de toekomstige waarde van bitcoin en andere cryptomunten, omdat de renteverhoging kan leiden tot een vermindering van de geldstroom naar de cryptomarkt.

In recent nieuws is de prijs van bitcoin plotseling gestegen tot boven de $28.000. Dit komt doordat Grayscale, een belangrijk crypto-investeringsfonds, een rechtszaak won tegen de Amerikaanse Securities & Exchange Commission. Dit was het positieve nieuws dat de markt nodig had om uit de huidige consolidatietrend te breken. Dit is een belangrijke ontwikkeling om in de gaten te houden, omdat rechtszaken en regelgeving een sterke invloed kunnen hebben op de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.