Roerige week in de wereld van Bitcoin: Opmerkelijke ontwikkelingen op een rij

HHenk 23 juli 2023 09:37

Van een mogelijke koppeling van de Amerikaanse dollar aan Bitcoin, tot aan de lancering van de FedNow betaaldienst, en explosieve prijsvoorspellingen voor Bitcoin; het was een week vol interessante ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.

Presidentskandidaat overweegt dollar-bitcoin koppeling

Robert F. Kennedy Jr., mogelijke toekomstige presidentskandidaat voor de democraten, heeft plannen om de Amerikaanse dollar deels te dekken met 'hard geld', waaronder bitcoin. Tijdens een evenement genaamd Heal-the-Divide PAC gaf Kennedy Jr. aan dat hij gelooft dat deze stap de Amerikaanse economie kan helpen stabiliseren.

Federal Reserve lanceert FedNow betaaldienst

De Centrale Bank van de Verenigde Staten, de Federal Reserve, heeft een nieuwe stap gezet in de richting van digitale betalingen met de lancering van haar FedNow-betalingsdienst. Deze nieuwe service markeert het begin van een nieuw tijdperk in digitale betalingen met de dollar.

De grootste cryptocurrency-beurs ter wereld, Binance, heeft aangekondigd dat ze het lightningnetwerk van bitcoin hebben geïntegreerd. Dit betekent dat gebruikers nu bitcoins kunnen opnemen en storten via dit netwerk, wat snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt.

Celsius zet altcoins om naar bitcoin en ether

Na goedkeuring van de Amerikaanse faillissementsrechtbank, heeft cryptobank Celsius actie ondernomen om haar altcoins om te zetten naar bitcoin en ether. Dit markeert een belangrijke wijziging in de toch al woelige cryptocurrency-markt.

VanEck CEO ziet bitcoin als uitzondering

Martijn Rozemuller, managing director bij VanEck, heeft tijdens een podcast uitspraken gedaan over bitcoin en andere cryptocurrency. Volgens Rozemuller is bitcoin een 'grote uitzondering' in de cryptomarkt, wat mogelijk wijst op de unieke en significante rol die bitcoin speelt in de wereld van digitale valuta.

Franse bank ontvangt eerste cryptolicentie

De Franse bank Société Générale heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de eerste Franse bank te zijn die een cryptolicentie ontvangt. De aparte cryptodivisie van de bank, FORGE, heeft de noodzakelijke goedkeuring van de AMF ontvangen om met cryptogeld te werken.

PlanB voorspelt hoge bitcoin koers

PlanB, een Nederlandse analist die in 2019 bekend werd met zijn Stock-to-Flow model, voorspelt dat de bitcoin koers na de volgende halving zal stijgen naar ongeveer $500.000. Dit zou een enorme stijging betekenen in de waarde van bitcoin, die momenteel rond de $50.000 schommelt.

CEO Morgan Creek voorspelt enorme Bitcoin groei

Mark Yusko, oprichter en CEO van Morgan Creek Digital, heeft in een interview aangegeven dat hij gelooft dat de prijs van bitcoin op de lange termijn met 880% zal stijgen. Volgens Yusko is bitcoin het digitale equivalent van goud. Als bitcoin dezelfde marktwaarde bereikt als goud, zal de marktwaarde met 887% stijgen en zal de prijs per bitcoin stijgen tot $300.000 of meer.

Mitchell, beter bekend als @MitchellHODL op Twitter, heeft een berekening gemaakt van de kosten voor een mogelijke 51% aanval op het Bitcoin netwerk. Om controle te krijgen over 51% van het netwerk, zou men ongeveer 199 EH/s aan hashing power nodig hebben. Dit geeft een beeld van hoe veilig het Bitcoin netwerk is tegen mogelijke aanvallen.

In een boeiende podcast met de Amerikaanse analisten en bitcoiners Preston Pysh en Matt Odell wordt gesproken over verschillende belangrijke onderwerpen in de wereld van cryptocurrency. Een van de belangrijkste onderwerpen is de impact van de Blackrock ETF op de markt en het belang van het veilig bewaren van je eigen cryptosleutels.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.