Ripple's juridisch hoofd brandt nieuwste SEC-aanvraag af als 'hypocriet'

HHenk 10 september 2023 00:36

Stuart Alderoty, Chief Legal Officer van Ripple, heeft felle kritiek geuit op de recente indiening van het Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij noemt deze daad een 'hypocriete spil' en betwijfelt de invloed ervan.

Ripple's CLO noemt SEC-aanvraag 'hypocriet'

Stuart Alderoty, de juridische topman van Ripple, heeft recentelijk de nieuwste aanvraag van het Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de korrel genomen. Alderoty haalde scherp uit en omschreef de actie van de SEC als een 'hypocriete spil'. Hij stelt dat deze zet waarschijnlijk geen noemenswaardige impact zal hebben op de situatie.

Alderoty haalt uit naar SEC-voorzitter

Naast kritiek op de SEC-aanvraag zelf, heeft Alderoty ook het gedrag van SEC-voorzitter Gary Gensler onder de loep genomen. Hij benadrukt dat Gensler nu aandringt op een 'dringend beroep' vanwege vermeende ingewikkelde juridische problemen, terwijl hij eerder stellig beweerde dat de cryptoregelgeving duidelijk en strikt gehandhaafd moest worden.

Ook advocaat James K. Filan mengde zich in de discussie en bekritiseerde de recente zorgen van de SEC over het besparen van gerechtelijke bronnen. Filan merkte op dat de SEC in eerdere fasen van deze zaak heeft geprobeerd om alle procedures te staken, wat de plotselinge bezorgdheid van de autoriteit over het behoud van gerechtelijke bronnen ietwat ironisch maakt.

'Hypocrisie' opnieuw naar voren in SEC-zaak

Het is niet de eerste keer dat het woord 'hypocrisie' wordt gebruikt in de context van deze zaak. Federale rechters hebben eerder de argumenten van de SEC als 'willekeurig en grillig' bestempeld, en rechter Netburn heeft in de Ripple XRP-zaak de term 'hypocrisie' gebruikt om de tegenstrijdige posities van de SEC te beschrijven.

Voor geïnteresseerden in het betreden van de cryptowereld, is er nu een speciale aanbieding. Wanneer je je aanmeldt bij Bitvavo via de site, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit kan een goede kans zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van XRP of andere cryptocurrencies.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.