Ripple plant een grote upgrade, de gemeenschap krijgt de kans om te stemmen

HHenk 11 september 2023 13:08

Ondanks de voortdurende rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC, zet Ripple zijn ontwikkeling onverminderd voort. Het RippleX-team heeft onlangs aangekondigd dat er een nieuwe upgrade op stapel staat voor het XRP Ledger-netwerk.

Geplande XLS-30 wijziging voor XRPL

Ripple is van plan om een significante upgrade aan te brengen in het XRP Ledger (XRPL) met de XLS-30 wijziging. Deze wijziging is erop gericht om de gedecentraliseerde financiën (DeFi) op het platform te verbeteren. Of de veranderingen worden doorgevoerd, hangt echter af van de stemmen van de community. Het is een spannende tijd voor Ripple-gebruikers, aangezien hun stem een belangrijke impact kan hebben op de toekomst van het platform.

Introductie van Automated Market Maker (AMM)

Een belangrijk aspect van de geplande update is de introductie van een Automated Market Maker (AMM) grootboek. Dit grootboek, dat in 2022 is voorgesteld, is een smart contract dat liquiditeit moet bieden in de gedecentraliseerde exchanges (DEX’s) van het netwerk. Op deze manier kunnen gebruikers tussen verschillende activa wisselen tegen een wisselkoers die is bepaald door een specifieke formule. Dit kan een belangrijke stap zijn in het verbeteren van de functionaliteit en efficiëntie van het Ripple-platform.

CTO van Ripple verwelkomt nieuwe functies

De voorgestelde update heeft de goedkeuring van Ripple's CTO, David Schwartz, die de nieuwe functies prijst, met name de introductie van het XLS-30d protocol. Dit protocol biedt de mogelijkheid om liquiditeit te bieden aan decentrale beurzen (DEX's) en introduceert een innovatief veilingmechanisme. Daarnaast faciliteert dit protocol het ontwerp van gebruikersinterfaces door ontwikkelaars, waardoor een meer intuïtieve en gebruiksvriendelijke handelservaring wordt gecreëerd.

Ondanks de uitdagingen blijft Ripple dynamisch en gefocust op innovatie en het aangaan van strategische samenwerkingen. Onlangs heeft het bedrijf zijn greep op de Amerikaanse markt versterkt door de overname van Fortress Trust. Door deze acquisitie verkrijgt Ripple extra licenties, waaronder een prominente Nevada licentie die Fortress Trust toestemming geeft om financiële activa te beheren. Dit versterkt de positie van Ripple als een belangrijke speler in de financiële sector.

Naast zijn uitbreiding in de VS is Ripple ook bezig met het versterken van zijn relaties in Azië. SBI Remit, een dochteronderneming van SBI VC Trade, heeft zijn banden met Ripple verder aangehaald. Beide partijen zijn van plan om een remittance-dienst te lanceren in Vietnam, Indonesië en de Filipijnen, waardoor ze hun betrokkenheid bij de Aziatische markt onderstrepen en tegelijkertijd inspelen op de groeiende behoefte aan efficiënte en betrouwbare remittance-oplossingen in de regio.

Exclusieve aanbieding voor nieuwe cryptogebruikers

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het betreden van de wereld van cryptocurrency, is er goed nieuws. Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, kunnen nieuwe gebruikers genieten van een exclusieve aanbieding. Bij registratie via de onderstaande knop ontvangen nieuwe gebruikers niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ze ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.