Ripple laat 200 miljoen XRP-tokens los uit hun Escrow-account

CChristiaan 5 januari 2024 07:02

Ripple, het bedrijf achter de bekende altcoin XRP, heeft 200 miljoen XRP-tokens vrijgegeven uit hun Escrow-adres. Dit heeft geleid tot speculaties onder beleggers over een mogelijke prijscorrectie op korte termijn.

200 miljoen XRP-tokens vrijgegeven uit Escrow

Onlangs heeft Ripple, de ontwikkelaar van de populaire altcoin XRP, een opvallende beweging gemaakt door 200 miljoen XRP-munten los te laten uit hun Escrow-adres. Meestal is een Escrow-account een gesloten account waaruit geen middelen kunnen worden opgenomen. Echter, op 1 januari zagen we een aanzienlijke vermindering in het saldo van dit account, wat speculaties onder beleggers heeft aangewakkerd.

Speculatie over mogelijke prijscorrectie

De vrijgave van deze enorme hoeveelheid XRP-tokens heeft bij beleggers tot speculatie geleid over een mogelijke prijscorrectie op korte termijn. De onduidelijkheid over wat Ripple precies van plan is met deze vrijgegeven tokens heeft de onzekerheid en speculaties nog verder aangewakkerd. Er is met name bezorgdheid dat deze tokens mogelijk op de markt worden gebracht, wat een negatieve impact zou kunnen hebben op de prijs van XRP.

Forse koersdaling voor XRP

Naast de vrijgave van tokens heeft de XRP-koers recentelijk ook een forse daling doorgemaakt. Een week geleden handelde de munt nog boven de $0,64, maar de koers daalde tot ongeveer $0,54, een daling van meer dan 13%. Hoewel er sindsdien enig herstel is opgetreden, ligt de huidige koers nog steeds 7% lager dan een week geleden.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van XRP of andere cryptocurrencies? Dan heb je geluk! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen nieuwe klanten een exclusieve aanbieding. Meld je aan bij Bitvavo en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. Bovendien betaal je geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.