Ripple integreert AMM in XRP Ledger: Is een stablecoin de volgende stap?

CChristiaan 16 november 2023 07:01

Ripple staat op het punt om een Automated Market Maker (AMM) te integreren in de XRP Ledger. Dit nieuws roept vragen op of XRP zou kunnen veranderen in een stablecoin. Experten stellen echter dat dit technisch onmogelijk is gezien het inherente ontwerp van de munt.

Integratie van AMM in XRP Ledger

Ripple is klaar voor een grote stap in de ontwikkeling van zijn ecosysteem. Met de integratie van een Automated Market Maker (AMM) in de XRP Ledger, kunnen prijsbepaling en liquiditeitsvoorziening geautomatiseerde processen worden. Dit kan de efficiëntie van gedecentraliseerde exchanges bevorderen, en kan in theorie leiden tot minder prijsvolatiliteit voor XRP. Dit heeft sommigen tot de speculatie geleid dat XRP zou kunnen evolueren naar een stablecoin.

XRP kan geen stablecoin worden

Ondanks de speculaties stellen experts dat het onmogelijk is dat XRP een stablecoin wordt. Volgens hen blijft de fundamentele aard van XRP, als de oorspronkelijke munt van de XRP Ledger en als een vrij verhandelbaar, gedecentraliseerd digitaal activum, onveranderd. Dit standpunt maakt een einde aan de speculaties en benadrukt de stabiele positie van XRP in het crypto-ecosysteem.

Valse nieuwsberichten veroorzaken XRP-volatiliteit

Onlangs werd de XRP-markt getroffen door een periode van volatiliteit na het ontstaan van onjuiste nieuwsberichten. Deze gingen over de registratie van een 'BlackRock iShares XRP Trust'. Nadat dit nieuws als vals en frauduleus werd aangemerkt, daalde de waarde van de munt weer. Dit incident toont de impact aan van nepnieuws op de volatiliteit van de cryptomarkt.

Nieuw in de cryptowereld? Dan hebben we goed nieuws voor je! Dankzij een samenwerking tussen Newsbit en de Europese crypto-exchange Bitvavo, krijgen nieuwe leden een aantrekkelijke welkomstaanbieding. Meld je aan via de onderstaande link en ontvang 10 euro gratis en betaal geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Een perfecte manier om te beginnen met het verhandelen van crypto, waaronder XRP.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.