Ripple en SEC mogelijk richting schikking: wat betekent dit voor XRP?

HHenk 18 juli 2023 10:17

Een mogelijke schikking tussen Ripple en de Amerikaanse SEC hangt in de lucht na een beslissing van de rechtbank. De uitkomst van deze zaak kan een significante impact hebben op de prijs van XRP.

Mogelijke schikking tussen Ripple en SEC

Na een recente uitspraak van rechter Analisa Torres in de zaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC, is het dossier nu in handen van rechter Sarah Netburn. Deze heeft de twee partijen opgedragen over een mogelijke schikking te onderhandelen, waarbij ze hen vroeg drie geschikte data te selecteren voor een dergelijke bespreking. Ze waarschuwde echter dat de gesprekken minstens 6 tot 8 weken van tevoren gepland moeten worden vanwege de drukte in de rechtbank, en dat deadlines niet zullen worden verschoven voor late schikkingsverzoeken.

Ondertussen zijn er ook tegengestelde geluiden. Charles Gasparino, een journalist bij FOX Business, beweert te geloven dat de SEC liever de beslissing van rechter Torres aanvecht dan een schikking te treffen. Deze verwachting deelde hij via Twitter, een nieuwselement dat een ander licht werpt op de mogelijke uitkomst van de zaak.

Impact uitspraak op XRP-prijs

De prijs van XRP reageerde sterk op de rechterlijke uitspraak, met een aanvankelijke groei van 85% tot een piek van $0.88. Echter, na speculaties over een eventueel hoger beroep door de SEC en daaropvolgende winstnemingen, onderging de prijs een correctie. Momenteel beweegt de XRP-prijs zijwaarts op ongeveer $0.74.

Potentiële impact schikking op XRP-prijs

Mocht er in de nabije toekomst een schikking worden bereikt, dan zou dit een einde kunnen maken aan de huidige onzekerheid rond de XRP-prijs. Een dergelijke uitkomst kan mogelijk een nieuwe impuls geven aan de prijs van de cryptomunt. Sommige analisten voorspellen zelfs dat de XRP-prijs bij een schikking naar 6 dollar zou kunnen stijgen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van XRP of andere crypto's, biedt Newsbit in samenwerking met Bitvavo een exclusieve deal. Nieuwe gebruikers krijgen niet alleen 20 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.