Ripple CEO betreurt de chaos veroorzaakt door de SEC na XRP rechtszaak

HHenk 23 juli 2023 17:06

Ripple's CEO, Brad Garlinghouse, uit zijn frustraties op Twitter over de chaos die de Amerikaanse financiële waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), volgens hem heeft veroorzaakt door Ripple aan te klagen voor de verkoop van XRP zonder licentie.

Garlinghouse bekritiseert SEC acties

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft in een reeks tweets zijn ongenoegen geuit over de acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens Garlinghouse heeft de SEC onnodige chaos veroorzaakt door Ripple eind 2020 aan te klagen onder het mom van 'bescherming van investeerders'. Hij stelt dat de SEC ver buiten zijn boekje is gegaan met deze acties.

Kern van de Ripple-SEC rechtszaak

Ripple, het bedrijf achter de populaire cryptomunt XRP, is al een paar jaar in een juridisch gevecht met de SEC verwikkeld. De kern van de zaak is of XRP een 'effect' is, wat volgens de SEC het geval is. Ripple zou volgens de SEC de wet hebben overtreden door XRP te verkopen zonder de vereiste licentie. Echter, de toezichthoudende rechter Torres besloot dat XRP geen effect is als de token wordt verkocht op crypto exchanges.

SEC's chaos in de crypto-industrie

In verdere tweets bekritiseert Garlinghouse de SEC voor het creëren van chaos in de crypto-industrie, waarvoor ze volgens hem geen jurisdictie hebben. Hij stelt dat dit heeft geleid tot investeerders die nu met lege handen staan in faillissement rechtbanken, terwijl de SEC persconferenties blijft houden.

Na de uitspraak, waarin de rechter oordeelde dat XRP geen effect is, gaf SEC voorzitter Gary Gensler aan dat de SEC nog geen standpunt had ingenomen. Garlinghouse, aan de andere kant, had een duidelijk standpunt en bekritiseerde de SEC voor het veroorzaken van chaos en het bekritiseren van de rechter voor het opvolgen van de wet.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.