Ripple breidt zijn CBDC-platform uit naar acht nieuwe landen

HHenk 21 augustus 2023 17:37

Ripples Central Bank Digital Currency (CBDC) platform groeit met de toevoeging van acht nieuwe landen. Ondanks de onzekerheid rond de XRP koers, betekent dit een mogelijke stijging in het gebruik van het XRP-netwerk.

Uitbreiding van Ripple’s CBDC-platform

Ripple, een pionier in de wereld van digitale valuta, heeft bekend gemaakt dat acht landen zich bij hun platform hebben gevoegd om een Central Bank Digital Currency (CBDC) te ontwikkelen. Het CBDC-platform van Ripple geeft centrale banken een gestroomlijnde manier om CBDC's te beheren, iets waar veel banken wereldwijd geïnteresseerd in zijn. De nieuwe deelnemers aan dit initiatief zijn de Republiek Palau, Rusland, Montenegro, Uruguay, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Impact op XRP koers onzeker

Ripple's CBDC-platform is gebaseerd op hun XRP ledger-technologie en integreert de XRP ledger-token (XRPL). Hoewel de centrale banken hun digitale munten niet direct via XRP zullen gebruiken, is het nog onduidelijk of beleggers daadwerkelijk de impact zullen voelen van deze samenwerking. Er is echter een potentieel voor een aanzienlijke toename van het gebruik van het XRP-netwerk en dus een mogelijke prijsstijging van de token.

Meer landen overwegen CBDC-platform

Ripple is momenteel bezig met gesprekken met nog eens 30 landen over hun mogelijke integratie in het CBDC-platform. Als deze gesprekken succesvol zijn, zou dit betekenen dat Ripple een aanzienlijk aandeel van de wereldmarkt ondersteunt in de ontwikkeling van digitale valuta. Met 195 landen wereldwijd, zou Ripple dan bijna 18% van de wereldwijde CBDC-markt bedienen.

Er is al jaren een lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel rechter Torres eerder oordeelde dat de verkoop van XRP niet als een effectenverkoop kon worden beschouwd, lijkt de SEC nu een versnelde beroepsprocedure te willen inzetten. Dit suggereert dat de Amerikaanse toezichthouder het eerdere vonnis probeert te herzien, wat mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor XRP.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.