Renteverhoging dreigt: Amerikaanse centrale bank waarschuwt voor Bitcoin koers

CChristiaan 16 november 2023 18:32

Deskundigen van de Amerikaanse centrale bank waarschuwen voor een te optimistisch beeld van de Bitcoin koers, te midden van dalende inflatie. Ze suggereren dat het wellicht te vroeg is om te speculeren over renteverlagingen.

Overdreven optimisme rondom Bitcoin

De slimste economen van de Verenigde Staten, die werkzaam zijn bij de Amerikaanse centrale bank, geven een waarschuwing tegen overdreven optimisme bij de Bitcoin koers en andere financiële assets, te midden van een dalende inflatie. Deze waarschuwing komt voort uit de speculatie over mogelijke renteverlagingen. Volgens hen is het echter nog niet zeker dat de inflatie daadwerkelijk zal dalen tot het gewenste niveau van 2,0 procent.

Te vroeg voor een overwinning op inflatie

Mary Daly, de president van de Federal Reserve Bank van San Francisco, heeft in een gesprek met de Financial Times aangegeven dat de dalende inflatie een goed teken is, maar dat het nog te vroeg is om te spreken van een definitieve overwinning. Ze pleit voor geduld en een rustige benadering om de juiste strategie te bepalen.

Nieuwe renteverhogingen niet uitgesloten

In hetzelfde gesprek weigert Daly nieuwe renteverhogingen uit te sluiten. Ze benadrukt dat het nog niet zeker is of de Amerikaanse centrale bank voldoende heeft gedaan om de inflatie terug te dringen tot het streefniveau van 2,0 procent. Een plotselinge stop en opnieuw starten van de rentecampagne, vanwege hardnekkige inflatie, zou volgens haar een rampscenario zijn voor de economie en de markten.

Op dit moment is de markt geconfronteerd met de hoogste rente in 22 jaar. Er staat een rentevergadering op de agenda bij de Amerikaanse centrale bank, en er is bijna 100 procent kans dat de rente op het huidige niveau blijft. Dit kan aanvankelijk positief nieuws lijken voor de Bitcoin koers, maar het blijft onzeker hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen.

Mochten de waarschuwingen van Mary Daly werkelijkheid worden en de Amerikaanse centrale bank de rente verhogen, dan zou dit een hindernis kunnen vormen voor een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin. Het blijft dus te bezien of de Bitcoin koers zich zal kunnen handhaven als de rente wordt verhoogd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.