Recordaantal strategieconsultants, maar waar blijven de projecten?

HHenk 18 september 2023 08:22

De coronacrisis heeft geresulteerd in een recordaantal strategieconsultants bij bedrijven zoals McKinsey, BCG en Bain in Nederland. Ondanks de voortdurende jacht op toptalent, zijn er zorgen over een gebrek aan projecten.

Werving versus aanbod in projecten

Hoewel de grootste strategieconsultants zoals McKinsey, BCG en Bain tijdens de coronacrisis in Nederland een recordaantal mensen in dienst hebben genomen, zijn er zorgen over een mogelijke afloop. De jacht op toptalent gaat onverminderd door, maar er circuleren geruchten over een gebrek aan projecten voor deze groeiende pool van consultants.

In een poging om meer duurzaam te zijn, bieden sommige bedrijven hun werknemers extra voordelen aan. Dit kan variëren van twee extra vakantiedagen als je met de trein naar je bestemming gaat, tot extra vakantiegeld als je het hele jaar niet vliegt. Het lijkt erop dat groene arbeidsvoorwaarden steeds populairder worden.

Mogelijke negatieve impact van handelsonderzoek

Nederlandse experts waarschuwen dat het onderzoek van Brussel naar mogelijke marktmanipulatie door Chinese fabrikanten van elektrische auto's averechts kan uitpakken voor Europa. Dit kan leiden tot hogere prijzen voor elektrische auto's, schade aan de Europese autoverkoop in China, en zelfs het in gevaar brengen van de klimaatdoelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.