Ray Dalio voorspelt historische vermogensverschuiving: Impact op Bitcoin?

HHenk 10 september 2023 12:46

Investeringsgoeroe Ray Dalio voorspelt een historische vermogensverschuiving van 73 biljoen dollar van de babyboomers naar de volgende generatie. Wat zou deze gigantische verandering kunnen betekenen voor Bitcoin?

Historische vermogensverschuiving in aantocht

Ray Dalio, een gerespecteerde investeringsgoeroe en miljardair, voorziet een massale vermogensverschuiving en noemt het 'historisch'. Deze verschuiving van 73 biljoen dollar zal de babyboomers verlaten en naar de jongere generaties gaan. Het is een enorme hoeveelheid geld die de toekomst van de economie en mogelijke investeringen diepgaand zou kunnen beïnvloeden.

Volgens Dalio is deze enorme vermogensverschuiving mede mogelijk gemaakt door het beleid van de centrale banken. De lage rentes en stimulerend beleid hebben wat hij noemt een tijdperk van 'gratis geld' gecreëerd. Dit heeft echter geleid tot inflatie en de toenemende schuldenlast van overheden, waardoor de economische situatie complexer is geworden.

Dalio is van mening dat we nog even geduld moeten hebben voordat deze historische vermogensverschuiving volledig rond is. Hij voorziet dat het hele proces pas in het jaar 2045 zal zijn voltooid. Dit betekent dat we nog een aanzienlijke periode hebben voordat we de volledige impact van deze verschuiving op de economie zullen zien.

Vermogensverschuiving kan positief uitpakken voor Bitcoin

Dalio's voorspellingen hebben ook een mogelijke impact op Bitcoin en andere cryptocurrencies. Toekomstige generaties, die opgegroeid zijn met digitale waarden en technologieën, hebben mogelijk meer affiniteit met Bitcoin en andere digitale valuta. Dit zou kunnen betekenen dat een deel van deze massale vermogensverschuiving richting Bitcoin en soortgelijke digitale activa zou kunnen gaan.

1% van verschoven kapitaal kan Bitcoin markt drastisch beïnvloeden

Als we de voorspelde vermogensverschuiving in perspectief plaatsen, zou zelfs een kleine allocatie hiervan naar Bitcoin een grote impact kunnen hebben. Stel je voor, als slechts 1% van dit overgeërfde kapitaal naar Bitcoin zou stromen, zou dit een waarde van 730 miljard dollar vertegenwoordigen - meer dan de huidige totale marktwaarde van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.